GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 27. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Danas i sutra lista želja osmaka

BEOGRAD - Učenici osmih razreda danas i sutra popunjavaće liste želja u kojima će upisivati željene škole i obrazovne profile. Iz Ministarstva prosvete upozoravaju decu da obavezno upišu svih 20 zanimanja jer će se učenici raspoređivati po broju bodova. Važno je da osmaci popune što više zanimanja. Ranijih godina se dešavalo da učenici koji su imali više od 90 bodova ostanu neupisani jer su naveli samo jednu ili dve škole. Kompjuter će raspoređivati učenike po školama, a pravo da prvi biraju imaće učenici sa najvećim brojem bodova.

Prilikom popunjavanja liste želja treba voditi računa da se pravilno upiše šifra zanimanja jer se ona unosi u kompjuter, a ne naziv obrazovnog profila i škole. Učenici bi trebalo da vode računa i da upisuje realne želje, odnosno da provere koliko imaju bodova i koliko je potrebno za određenu školu. Sve potrebne informacije o broju bodova potrebnih za upis škola učenici mogu pronaći u Informatoru za upis u srednje škole.

Raspored učenika po školama biće objavljen 5. jula, a učenici koji tada ne budu upisani imaće još jednu šansu. Oni će 9. jula popunjavati liste želja za škole u kojima je ostalo mesta, a konačan raspored učenika po školama biće poznat 12. jula.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

U više gradova u Srbiji obeležen Svetski dan borbe protiv droge
Danas i sutra lista želja osmaka
U javnosti na nož dočekana Dulićeva ideja da se dve skupštinske zgrade povežu tunelom
U Beogradu juče otvoren Treći međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme