GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

GLASOVA KUHINJA

 

KREM ČORBA

SASTOJCI
dve kašike kisele pavlake
tri kašike brašna
jedno jaje
kocka supe
ulje, biber, so
začin Ce, peršunov list

PRIPREMA
Na ulju propržiti kašiku brašna, ali da ostane belo, naliti litrom vode i staviti kocku supe. Kad provri od ostatka brašna i jednog jajeta napraviti knedlice pa zakuvati u supi. Skloniti sa vatre pa dodati začine i peršunov list.

ZAPEČENE PALAČINKE

SASTOJCI
palačinke: tri jajeta, četvrt kg brašna, četvrt litre mleka, četvrt kisele vode, pola šoljice ulja.
pileće belo meso
jedna paprika
jedan paradajz
komad rendanog kačkavalja
so, biber (i drugi začini po želji)
bešamel sos: kašičica putera, ravna kašika brašna, dva decilitra mleka, dva decilitra vode.

PRIPREMA
Testo za palačinke napraviti na uobičajen način od priloženih sastojaka. Peći palačinke u srednjem tiganju. Za fil iseći na kockice belo meso i propržiti na ulju, dodati isečenu na kockice papriku i oljušten paradajz i mešati na vatri da se meso bude kao u sosu od paprike i paradajza. Sve začiniti po želji. Dobijeni fil kašikom stavljati na svaku palačinku, uviti, preseći na dve polovine i uspravno ređati komade u đuveč ili vatrostalni sud. Poređane palačinke preliti bešamel sosom. Kratko propržiti brašno i puter, dodati vodu, mleko i dodati soli. Sve posuti narendanim kačkavaljem i zapeći u rerni na 220 C stepeni. Služiti toplo.

DŽEM OD VIŠANJA

SASTOJCI
kilogram višanja
800 g šećera
PRIPREMA

Zdrave i očišćene višnje oprati sipati u odgovarajuću šerpu, posuti i izmešati sa šećerom pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da stoje oko tri sata da višnje puste svoj sok. Kuvati višnje na jakoj vatri oko pola sata, sipati vreo u čiste suve tegle, zatvoriti sa celofanom ili patentom i ostaviti.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za nedelju
U državnim klinikama u Srbiji godišnje se izvrši oko 220.000 abortusa
Letnje vrućine kod mnogih osoba uzrok su stomačnih tegoba
GLASOVA KUHINJA