GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Mlada selekcija Srbije poražena od domaćina u finalu EP

SREBRNI "ORLIĆI"

Kolarov isključen u 62. minutu a još ubedljiviji poraz sprečio Kahriman odbranivši penal. Čast sačuvao Mrđa golom u 79. minutu utakmice

Stigla je Srbija do finala Evropskog prvenstva, ali se potom, potpuno neočekivano, prepustila na milost i nemilost domaćoj selekciji Holandije, koja nije propustila priliku da odbrani titulu šampiona Starog kontinenta! Budući da "narandžasti" nisu bili voljni da pred punim gledalištem stadiona "Euroborg" u Groningenu puste "orliće" da dišu ni minut, konačan ishod mogao bi da se okarakteriše čak i kao dobar - 1:4 (0:1).

DRAGAN MRĐA: REZULTAT NEREALAN

- Rezultat nije realan. Imali smo nekoliko odličnih šansi da se potpuno vratimo u meč, ali crveni karton nas je potpuno slomio. Poraz mi je teško pao iz razloga što svako od nas verovatno samo jednom u životu igra finale ovakvog takmičenja.

Holanđani su nastavili tradiciju svojih seniorskih kolega i razbucali naš tim, kao vukovi raščerupali "orliće", odbranili titulu šampiona Starog kontinenta koji su osvojili pre gotovo 12 meseci, a ujedno postali prva ekipa koja je na svom terenu uspela da stigne na krov Evrope! Sudeći prema svemu pokazanom u prethodne dve sedmice, velika nepravda bi bila da je pehar prešao granicu "zemlje lala".
Puleni Miroslava Đukića bili su daleko ispod nivoa finalne utakmice. Zakazali su svi od reda, pa je klasičan nokaut realan sled događaja. Prelaznu ocenu mogao bi da dobije jedino golman Damir Kahriman, koji odbranjenim zicerima i penalom nije dozvolio da pukne "petarda" koja je već bila upaljena! "Oranje" je na deliće rastavilo najjači deo srpskog tima - odbranu. Babel, Drente, De Rider i drugovi svezali su u čvor Rukavinu, Ivanovića, oba Tošića i Kolarova, koji je utakmicu neslavno završio već u 62. minutu crvenim kartonom.

Vezni red je bio neubedljiv u ofanzivi, a nedovoljno jak da zaustavi napade prebrzih Holanđana, već se pred naletima "narandžastih" rasturao kao loše sagrađena brana. A, imala je Srbija čak šanse da znatno ranije postigne gol i učini utakmicu zanimljivijom, ali šutevi koji su odsedali na stativi domaćih, u rukama golmana Vatermana ili reklamama tik pored gola dodatno su psihički "ubijali" Srbe. Za počasnu paljbu zadužen je bio Dragan Mrđa.

Ipak, kada se spusti zaveza na holandsku predstavu, ove momke trebalo bi nagraditi dugim aplauzom!

V. Tomković


vesti po rubrikama

^sport

Milan Gurović miran pred četvrtu utakmicu finalne serije (21)
Partizan nema ništa protiv da večeras proslavi titulu
KONJIČKI SPORT - Uvod u Derbi
Mlada selekcija Srbije poražena od domaćina u finalu EP
Potišteni i ponosni
Dejan Milovanović: Ponela nas atmosfera
Vaterpolisti Partizana osvojili treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Milanu
Stefan Marjanović najveći sportski talenat Vranja
Na Paliću održan Prvi međunarodni ultramaraton
Raskol u Skupštini FK Partizan
Boško Đurovski, trener Crvene zvezde, svestan mogućnosti svog tima
Odbojkaši Srbije večeras u Kairu igraju drugi meč protiv reprezentacije Egipta