GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Milan Gurović miran pred četvrtu utakmicu finalne serije (21)

Prijao mi je Luisov hit

Najbolji košarkaš Zvezde ističe da se ne opterećuje ponašanjem "grobara" i da se posle pesme "Obriši suze, mala moja" osećao još bolje

Miran, kao vojnik na počasnoj straži, prihvatio je Milan Gurović nove provokacije Partizanovih navijača, koji su naoružani transparentima pred početak treće utakmice uglas otpevali Luisov hit "Obriši suze, mala moja". Odgovorio im je briljantnom partijom. I dan posle senzacionalnog trijumfa, najbolji Zvezdin igrač je hladan, koncentrisan na večerašnji četvrti meč serije (21, RTS).

ŽELIM DERBI BEZ INCIDENATA

Umesto "rata" na terenu, sukobi na tribinama prete da dođu čak i do žrtava. Reč Milana Gurovića ima težinu među "delijama", videlo se to dobro kada je suzama pripitomio podivljalu masu u utorak.
- Voleo bih da "delije" navijaju korektno, na ove druge ne mogu da utičem. Incidenti nam nisu potrebni, ali takav je naš srpski temperament. Grci i mi smo totalno drugačiji od Nemaca i Francuza. Noć posle drugog meča primio sam preko 50 poruka iz cele Srbije. "Delije" su me zadužile, neizmerno im hvala.

- U prvom trenutku nisam shvatio da je pesma namenjena meni, već sam mislio da, kao i prošle godine, vređaju navijače Zvezde. Posle nekoliko sekundi, video sam o čemu je reč. Prijala mi je ta pesma, osećao sam se još bolje posle Luisovog hita. Ponavljam, ko zna koji put, da me ponašanje "grobara" ne interesuje i da me uopšte ne opterećuju. Oni nisu moj protivnik, već igrači na terenu - mirnim glasom objašnjava za Glas Milan Gurović.

Iako Zvezda nema šta da izgubi ni u četvrtom duelu, Gurović prihvata pritisak.
- Igraćemo pred punom halom naših navijača. Ali, trebalo bi ponovo da budemo rasterećeni i... Da se borimo, bacamo po terenu. Karakter i volju ne mogu da nam oduzmu, ako su nam već oduzeli pobedu u prvom meču. Kao što reče trener Karadžić, i za mene je rezultat u seriji 2:1 za Zvezdu!

Potom je prekaljeno krilo spustilo loptu...
- Stvarno se izvinjavam sudiji Jovčiću za izjavu o gepeku. Zaista, u Zvezdi nismo u tom fazonu! Ja sam sportista, planuo sam u afektu posle nepravednog poraza. Ko zna zašto je to dobro, verujem u Boga i možda nam se sve vrati do kraja finala.

Samo je Partizan 1996. godine preokrenuo vođstvo protivnika od 2:0 u finalu protiv BFC-a.
- Uvek postoji drugi put... Gledajući sastave, to je malo realno jer imamo četiri juniora u ekipi. Mada, dva puta smo već dobili Partizan. I drastično oslabljeni imamo šansu. Nada me nije napustila - zaključio je Milan Gurović.

N. Radojević


vesti po rubrikama

^sport

Milan Gurović miran pred četvrtu utakmicu finalne serije (21)
Partizan nema ništa protiv da večeras proslavi titulu
KONJIČKI SPORT - Uvod u Derbi
Mlada selekcija Srbije poražena od domaćina u finalu EP
Potišteni i ponosni
Dejan Milovanović: Ponela nas atmosfera
Vaterpolisti Partizana osvojili treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Milanu
Stefan Marjanović najveći sportski talenat Vranja
Na Paliću održan Prvi međunarodni ultramaraton
Raskol u Skupštini FK Partizan
Boško Đurovski, trener Crvene zvezde, svestan mogućnosti svog tima
Odbojkaši Srbije večeras u Kairu igraju drugi meč protiv reprezentacije Egipta