GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Protest profesora Univerziteta u Beogradu

Ogorčeni zbog napada na kolegu

Profesori Univerziteta u Beogradu izrazili su juče oštre proteste zbog brutalnog napada na njihovog kolegu iz Akreditacione komisije, profesora dr nebojšu Janićijevića.

- Ovakvi i slični akti nasilja govore o tome u kakvom društvu na žalost živimo. Koliko smo svi zaprepašćeni napadom, toliko nas je sve zaprepastilo saopštenje Akreditacione komisije u kome oni osuđuju i ukazuju inkvizitorski na određenu osobu.

Podsećamo da Akreditaciona komisija nije MUP niti Ministarstvo pravde. Oštećeni profesor, mogao je svoju sumnju da iznese tokom istrage nadležnim organima. Ono što je AK uradila nije iz domena njihovih nadležnosti, što dovoljno govori o principima njihovog rada, kao i mehanizmima odlučivanja. Zaprepašćeni smo da AK razmatra, sudi i donosi zaključke iz domena krivičnog prava, a koliko vidimo i kriminalistike.

Treba ostaviti institucijama sistema da se pozabave ovim nemilim slučajem, a svakako da u analizu ko bi mogao da stoji iza jednog ovako brutalnog napada treba uzeti i one koji su imali jak motiv da urade isto, kao i to da su odavno poznati kao lica kriminalne prošlosti ili oni koji su pod sankcijama Ujedinjenih nacija - navodi se, između ostalog, u reagovanju profesora Univerziteta u Beogradu.
Univerzitetski profesori ističu da "Akreditaciona komisija pristrasno i što je iznad svega užasno donosi saopštenja koja nemaju nikakve veze sa domenom svoje nadležnosti".
Kako li tek onda funkcionišu kada rešavaju pitanja koja se njih tiču i čime se rukovode, pitaju se profesori.

G.J.


vesti po rubrikama

^društvo

Lektor Glasa Gordana Gakčetović sa suprugom privedena u stanicu policije u Prištini
U Beogradu 20.230 maturanata konkurisalo za 16.400 indeksa
Društvo sudija Srbije obeležilo desetogodišnjicu postojanja
Protest profesora Univerziteta u Beogradu
Ministar Šutanovac na polaganju zakletve mladih vojnika u pančevačkoj kasarni