GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Lektor Glasa Gordana Gakčetović sa suprugom privedena u stanicu policije u Prištini

Krivi zbog tuđeg falsifikata

Lektor Glasa javnosti Gordana Gakčetović, zajedno sa suprugom Srboljubom, privedena je u petak oko podneva iz prištinskog opštinskog suda u policijsku stanicu. NJima su, dok su stajali ispred šaltera gde je trebalo da overe potrebna dokumenta za prodaju stana u Prištini, prišla dva nepoznata muškarca, predstavili se kao policijski inspektori i zatražili od njih da pođu u policijsku stanicu zbog navodnog falsifikovanja dokumenata o prodaji stana.

Pošto je Gordana zatražila da joj pokažu nalog za privođenje, oni su odbili, uz objašnjenje da se nalog nalazi u policijskoj stanici i da bi tamo morali da daju izjave. Kako bračni par Gakčetović nije znao ni za jedan razlog zbog kog bi eventualno mogli biti privedeni, oni su tražili objašnjenje, a inspektori su ponavljali da jednostavno moraju da pođu s njima. Tada su zaprepašćenom Srboljubu uzeli iz ruku fasciklu sa dokumentima o stanu, ali je supruga Gordana insistirala da im se fascikla vrati, jer nemaju pravo da im uzimaju dokumenta. Ništa nije pomoglo, već su ih policajci službenim vozilom, crnim "hjundaijem", odvezli u stanicu. Pre nego što su ušli u zgradu, Gordana je uspela da otme policajcu svoju fasciklu sa dokumentima i stavi je u torbu.

SRBIJO, GDE SI?!

Gordana kaže da u policiji nisu bili maltretirani, niti vređani i da su se prema njima ponašali korektno.
- Za sve ovo što nam se desilo krivim i državu Srbiju, koja nas ne štiti kao svoje građane, pa smo prepušteni manipulantima i prevarantima. Umesto da oforme tim pravnika i advokata koji će da štite naše interese, Srbi raseljeni s Kosmeta su prepušteni sami sebi - kaže Gordana Gakčetović.
Posle šest sati provedenih u policiji, prebačeni su službenim vozilom u Gračanicu, gde su sačekali autobus za Beograd.
Bračni par Gakčetović izbegli su u Beograd 1999, pošto je Gordana teško povređena u napadu separatista u centru Prištine.

U policije je došlo do rasprave s pomenutim inspektorima, koji su tvrdili da su dobili prijavu od izvesne Alije Ejupi da je kupila stan. Reč je, međutim, o osobi koja je nasilno ušla u stan srpske porodice Gakčetović i uz pomoć falsifikovanih dokumenata o kupovini stana u njemu živela sve ove godine. Na osnovu odluke Habitata (humanitarne organizacije koja se bavi stambenim problemima), Ejupijeva je iseljena iz stana, a porodica Gakčetović je obaveštena 8. juna da dođe u Prištinu i preuzme ključeve stana u Habitatu.

Bračni par je 11. juna preuzeo ključeve i obišao stan i vratio se u Beograd, gde su privremeno nastanjeni. Kako je situacija u Prištini veoma teška za Srbe, odlučili su da stan prodaju, pa su se ponovo obreli u Prištini, gde je trebalo da dopune dokumentaciju, a u petak je trebalo samo da overe ugovor o prodaji stan. Ali, umesto overe ugovora, došla je policija i privela ih.

Gakčetovići su u policijskoj stanici proveli sve do 19 časova, gde su im nudili advokata, što su najpre odbili, s obzirom na to da nisu ništa učinili nezakonito, ali su kasnije tražili advokata Žiku Jokanović, kog inspektori nisu mogli da dobiju jer je navodno bio nedostupan. Pokušali su da im uz pomoć lažnog svedoka dokažu da su prodali stan, što su Gakčetovići kategorički odbili, a u vrhu formulara na kom je zapisana njihova izjava stajalo je "osumnjičeni-optuženi". Gordana je odbila da potpiše takav formular, a inspektori su govorili kako su svi formulari takvi.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Lektor Glasa Gordana Gakčetović sa suprugom privedena u stanicu policije u Prištini
U Beogradu 20.230 maturanata konkurisalo za 16.400 indeksa
Društvo sudija Srbije obeležilo desetogodišnjicu postojanja
Protest profesora Univerziteta u Beogradu
Ministar Šutanovac na polaganju zakletve mladih vojnika u pančevačkoj kasarni