GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Bler nazvao novinare divljim zverima

Toni Bler je na kraju premijerske karijere optužio novinare da ugrožavaju političare i "zamagljuju stvarnost", što je izazvalo oštre reakcije britanske štampe, prenosi Tanjug.
Odlazeći britanski premijer nazvao je na prekjučerašnjem skupu u novinskoj agenciji Rojters novinare "divljim zverima" koje "rastržu ljude, ruše njihov ugled i sprečavaju političare da donose ispravne odluke" i jure za senzacijama a ne za realnim činjenicama, pa je preporučio veću državnu kontrolu medija. Posle njegovog govora usledila je "zanimljiva rasprava" sa nizom pitanja, a TV Skaj je izvestila da je novinarima zabranjeno da o tome izveštavaju.

Britanski politički hroničari podsećaju da nikada u savremenoj istoriji mediji nisu bili toliko pod kontrolom vlade kao u poslednjih deset godina Blerove vlasti. Takva vernost vlastima i prihvatanje manipulacija Blerove propagandne mašine je, u stvari, i nanela veliku štetu britanskoj štampi što je, na neki način, priznao i sam premijer, navodeći da se i njegova vlada isuviše oslanjala na manipulacije medijima.


vesti po rubrikama

^svet

Bler nazvao novinare divljim zverima
Fatah izgubio više položaja snaga bezbednosti u pojasu Gaze
Napadnuta Zlatna džamija
Maratonski razgovor Kastra i Čaveza
 


     


FastCounter by LinkExchange