GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Povratnici se ponovno sele iz Federacije

BOSANSKO GRAHOVO - Srbi povratnici u Bosanskom Grahovu, u Federaciji Bosne i Hercegovine, najavili su ponovno kolektivno iseljavanje jer su im, kako kažu, uslovi života postali najteži u ovoj godini od svih 12 posleratnih godina.

- Razlog tome je diskriminatorski odnos hrvatskih vlasti Livanjskog kantona, kao i vlasti FBiH prema ovoj opštini, gde je oko 3.800 Srba povratnika većinsko stanovništvo - rekao je načelnik opštine Bosansko Grahovo Duško Bilčar.

On je podsetio da su Vlada FBiH i Vlada Livanjskog kantona odbile zahtev ove opštine da joj se dodeli 250.000 konvertibilnih maraka kako bi se izmirile zaostale obaveze prema fondovima penzijsko-invalidskog i socijalnog osiguranja, kao i 20 zaostalih plata za 17 zaposlenih radnika u opštinskoj administraciji.

- Zbog velikih razaranja tokom rata i nagomilanih ekonomsko-socijalnih problema, u posleratnom periodu stanje u Bosanskom Grahovu je daleko teže nego u Srebrenici, kojoj je Vlada RS dodelila 16 miliona konvertibilnih maraka - rekao Bilčar.
Interesovanje izbeglih Srba za povratak u Bosansko Grahovo skoro da je prestalo, jer je sve manje međunarodnih donatora koji bi uložili sredstva za obnovu srpskih kuća, koje je prilikom agresije u leto 1995. godine uništila regularna Vojska Republike Hrvatske.


vesti po rubrikama

^Republika Srpska

Povratnici se ponovno sele iz Federacije
Švarc-Šiling u poslednjem obraćanju poslanicima BiH
Tribunal najviše predmeta ustupio vlastima BiH
Radnici FMSN zaustavili prevoz na putu Sarajevo - Sokolac
Stari ukrotitelj konja zna da pozna i kad konji tuguju
   


     


FastCounter by LinkExchange