GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Sukob vlasti i opozicije na zasedanju Skupštine opštine Zaječar

Poskupeo boravak dece u vrtiću "Đulići"

Rebalansom budžeta odbornici podigli plate opštinskim službenicima ali i nadoknadu za održavanje zgrada građanima za 7,5 procenata, a sve to obrazložili odlukom republikičkih vlasti o povećanju plata, koji su oni ispoštovali

ZAJEČAR - Odbornici SO Zaječar na sednici skupštine izglasali su poskupljenje boravka dece u vrtićima Ustanove za predškolsku decu "Đulići", kao i usluge JKP "Zaječar". Tako će Zaječarci od prvog jula održavanje zgrada plaćati 2,23 dinara po kvadratu, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu cenu. Vlasnici privatnih lokala za ove usluge će morati da obezbede 8,94 dinara po kvadratu. Boravak dece u vrtićima roditelje će od prvog jula koštati 2.226 dinara mesečno, što je za 12 odsto više u odnosu na dosadašnju cenu.

Odbornici su na usvojili i odluku o završnom računu opštine za 2006. godinu, kao i rebalans budžeta za ovu godinu. Rebalansom budžeta predviđeno 39,6 miliona više para u opštinskoj kasi, tako da će budžet za ovu godinu biti 918 miliona dinara. Rebalansom budžeta za povećanje plata u opštinskoj upravi izdvojeno je 3.317.000 dinara. Direkciji za izgradnju dobila je još osam miliona dinara radi pokrića troškova vezanih za uređenje protivpožarnih prilaznih puteva i staza u izletištu Park-šume "Kraljevica", kao i nabavku ski-lifta.

JP "Timočka krajina" rebalansom je pripalo još 2,5 miliona za uređenje zelenih površina na "Popovoj plaži", kao i uređenje parkova u drugim mesnim zajednicama. Kulturno-prosveta zajednica je takođe dobila još 2,5 miliona dinara za organizaciju kulturnog leta u gradu, a Dom omladine jedan i po milion za organizaciju zabavnog života mladih u letnjim mesecima. Za sportsku opremu klubova u Zaječaru izdvojeno je još pet miliona, a studentske stipendije su uvećane za milion dinara.

Na sednici SO Zaječar, koja je trajala skoro 11 sati, na momente se vodila žučna rasprava između opozicije i predsednika opštine Boška Ničića. Opozicija je kritikovala najnoviji rebalans budžeta, posebno uvećanje stavke za plate zaposlenih u opštinskoj upravi. Pozicija se branila da je država zakonski uvećala plate i da je ovim samo izvršena realizacija te zakonske obaveze.

Karmen Pašić, odbornik DS, ukazala je da u završnom računu opštine za prošlu godinu ima mnogo nelogičnosti i nezakonitosti i da će time verovatno morati da se bavi budžetska inspekcija u narednom periodu.

S. Marković (Sina)


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Sukob vlasti i opozicije na zasedanju Skupštine opštine Zaječar
Zbog neispravne vode zaraženo 60 ljudi
Za Dom za stare 300.000 evra
Posle više od decenije izbeglištva, Stevan Tanjga hoće kući
Pozorište Administrativno-birotehničke škole osvaja nagrade
   


     


FastCounter by LinkExchange