GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

EKSKLUZIVNO: Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ

Nisam bio šef duvanske mafije

Milošević junior demantuje optužbe da je organizovao šverc cigareta i kaže da se neće odazvati pozivu suda. Tvrdi da su sumnje o njegovoj umešanosti u kriminal zverstvo i kršenje ljudskih prava njegove porodice

Sin bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, Marko Milošević u ekskluzivnom intervjuu za Glas javnosti oštro je juče demantovao optužbe Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala da je organizovao kriminalnu grupu, koja je od 1996. do 2001. godine švercovala duvan. Milošević je, takođe, najavio da se neće odazvati pozivu suda.

- Šokiran sam. Evo dva dana ne mogu da verujem. Prvo sam mislio da je neka greška. Ovo prevazilazi granice fantazije. Pitam se je li ovo neki ciklus da se na svake dve godine počinje nešto novo jer ne vidim nikakav smisao. Stvar je više nego apsurdna. Kakav šverc, kakvi bakrači?! Tužilac, a pogotovu specijalni, i njihove optužbe mogu da me šokiraju i da mi kvare život, ali me ne interesuju ni najmanje iz jednostavnog razloga zato što se u toj zemlji pokazalo da za našu porodicu ne funkcioniše ni Ustav, a kamoli zakon. Kad smo mi u pitanju, narušena su sva ljudska prava. Sad neki kvazispecijalni sud podnosi nekakve prijave. Ne znam, igraju se tamo. Čujem da žele da nam odrede pritvor da ne bismo pobegli. Ne znam da li primećuju da poslednjih sedam godina nisam tamo.

Gde se sada nalazite?
- Sada sam u Pekingu.

Šta radite u Pekingu ?
- Došao sam malo. Imam neka posla.

Jeste li boravili u Moskvi, kako su mediji objavljivali ?
- Ja sam svojevremeno bio u Moskvi.

A, vaša majka, Mirjana Marković, gde se ona trenutno nalazi ?
- Pitajte nju.

Policija i tužilaštvo vas sumnjiče da ste u navodnom švercu duvana sarađivali sa Bojanom Bajrušević? Da li poznajete Stanka Subotića ?
- Bojana je moja drugarica i nikada nisam govorio da nisam bio u kontaktu sa njom. Nije mi poznato da je ona švercovala duvan, i više nego apsurdno je to da sam ja bio njen šef i organizovao da ona švercuje. Tog čoveka koga ste pomenuli (Stanka Subotića) ja i ne poznajem. Da vam kažem, njihove optužbe su pogrešna adresa.

Nisam ja napravio zemunski klan, nisam ja palio Skupštinu, nisam ja pokušao da ubijem Miloševića, nisam ga ja kidnapovao i poslao u Hag, nisam ja pravio "Sablju". Nisam ja zabranio mojoj majci da dođe na sahranu muža. Ako ćemo o bezakonju, o organizovanom kriminalu, o zverstvima, to oni neka vide sa svojima, a moju porodicu neka ostave više na miru. Ovo je zverstvo. Pročitao sam da je za desetine miliona evra oštećena država, to jest da sam ja, ili već ta moja grupa zaradili. Da vam kažem. To koliko sam ja zaradio, na bilo koji nezakonit način, želim im da od toliko novca hrane svoju decu. Ne sumnjam uopšte u načine na koji oni dobijaju izjave i takozvane dokaze i svedočenja svih onih koje pohapse, i znamo kako njihova ispitivanja izgledaju. Nikakvom pozivu suda neću se odazvati.

Znači nećete se odazvati pozivu suda ? Zašto?
- Nikakvom sudu se neću odazvati. Ne pada mi na pamet. Tu karikaturu od pravosuđa niti sam priznavao, niti priznajem od onog trenutka kada je narušen Ustav hapšenjem mog oca. A on nije samo moj otac, već i bivši predsednik Republike.

Šta ćete onda preduzeti ?
- Ništa. Sačekaću, jer ja i dalje verujem da je ovo ipak možda propagandni deesovski trik, da se zamažu oči sa svim onim što se dešava sa Kosmetom. Ne mogu da verujem da u vašoj zemlji, sedam godina posle te, kako kome, revolucije, sam ja prva vest. Pa čak i da je to tačno, vrlo važno. Policija i pravosuđe rade svoj posao, neka tamo grupa se sad hapsi. Pa je li to prva vest? Je li to ta senzacija? Marko Milošević sa retuširane fotografije. Fotografijama kojima se ovde maše, tim kao narkomanskim, ofarbanim. Ne znam zašto moja ofarbana kosa privlači više pažnje i kritike nego Đinđićeva minđuša? Koja je svrha toga? To je smešno. Razmotriću da li ću uopšte i advokata da angažujem. Možda hoću iz racionalnih razloga, a možda i neću. Neka me sude, tuže i brane. Koga uopšte to brine?

Tužilaštvo najavljuje da će podneti zahtev za zamrzavanje vaše imovine?
- Neka uzmu, neka uzmu. Nek im je na čast.

Koja imovina bi mogla da vam bude oduzeta?
- Mogu da mi uzmu očev grob, i kuću gde mi živi sin. Neka uzmu. Nego, samo kad budemo ispitivali poreklo imovine, zamolio bih ako bi moglo u isti proces da se uključi i državno rukovodstvo, posebno ovaj deo iz DS-a.


vesti po rubrikama

^hronika

Privedeno 20 osoba zbog nelegalnog uvoza automobila
Ubila ga struja dok je menjao sijalicu
EKSKLUZIVNO: Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ
Mihajlović molio da ga upoznam s Canetom