GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Privedeno 20 osoba zbog nelegalnog uvoza automobila

Šumadijska auto-mafija

Ova grupa je iz Italije, Francuske i Švajcarske uvozila automobile koji nemaju "EVRO 3" motor,prekucavala broj šasije da se po tom broju ne vidi godina proizvodnje, menjala oznake na staklima i lažirala dokumentaciju za carinjenje i registraciju. Kupci i budžet oštećeni za pola miliona evra

BEOGRAD - Srpska policija uhapsila je 20 članova organizovane kriminalne grupe, među kojima i pet carinika, osumnjičenih da su nezakonito uvozili automobile koji ne ispunjavaju standard "EVRO 3" čiji uvoz nije dozvoljen. Uhapšeni su Milan Milanović (36) iz Ćuprije, organizator kriminalne grupe, odgovorno lice preduzeća "Ravnel", kao i članovi ove grupe Ivan Dimitrov (36) iz Ćuprije, iz preduzeća "Transmotra", Dušan Milanović (32) iz Ćuprije, carinski agent u špediciji "Ravnel", Natica Stojadinović (49) iz Bora, carinik Carinske ispostave u Jagodini, Đorđe Brčkalović ((34) iz Šida, radnik špedicije "Aleksandra rojal", Predrag Mijajlović (46) iz Kragujevca, odgovorno lice preduzeća "Radošped", Jovan Šarčević (48), zvani Joca Šarac iz Jagodine, odgovorno lice preduzeća "Dual-šped", Dragan Aranđelović (43) iz Paraćina, carinski službenik. Privedeni su i Dragana Đukić (39) iz Kragujevca, carinik u jagodinskoj ispostavi Uprave carina, Nenad Drešović (39) iz Kragujevca, carinik u Carinskoj ispostavi u Kragujevcu, šef Carinske ispostave u Jagodini Ivan Stojković (33) iz Kragujevca, Milan Marković (53) iz Ćuprije, mašinski tehničar, Gordon Narić (32) iz Ćuprije, autolimar, automehaničar Zvezdan Stanković (32) zvani Zeka iz Ćuprije, Bora Kostić (31) iz Ćuprije, vlasnik preduzeća "Vinerelektronik", Goran Trajčevski (32) zvani Trajče, radnik preduzeća "Ravnele", Bratislav Sibinović (41) zvani Miki Sibinovac iz Ćuprije, vlasnik pečatoreznice "Printer". Uhapšeni su i falsifikatori Oliver Lajb (32), Dejan Vasiljević (28) i Predrag Stojilković (26), svi iz Ćuprije.

Policija je saopštila da se ova grupa sumnjiči za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanje službenih isprava, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje isprava. Ova grupa je duže vreme iz Italije, Francuske i Švajcarske uvozila automobile koji nemaju "EVRO 3" motor, prekucavala broj šasije da se po tom broju ne vidi godina proizvodnje, menjala oznake na staklima i lažirala dokumentaciju za carinjenje i registraciju. Pored falsifikovanja godišta automobila, oni su menjali i pređenu kilometražu na automobilima i lažno prikazivali stanje vozila kako bi smanjili carinsku osnovicu. Zatim su nelegalno uvezene automobile prodavali po cenama kao da su legalno uvezeni i imaju legalnu dokumentaciju. Prema policijskim procenama, ova grupa je nelegalnim uvozom automobila oštetila državni budžet, ali i kupce vozila za više od pola miliona evra. Prema tvrdnjama iz MUP-a Srbije, tokom pretresa stanova i poslovnih prostorija uhapšenih, nađeni su dokazi za sva krivična dela. Rad na ovom slučaju se nastavlja, pa se mogu očekivati nova hapšenja širom Srbije.

N. Č.


vesti po rubrikama

^hronika

Privedeno 20 osoba zbog nelegalnog uvoza automobila
Ubila ga struja dok je menjao sijalicu
EKSKLUZIVNO: Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ
Mihajlović molio da ga upoznam s Canetom