GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


 

Astronomske cifre za letovanje na brdu Česminovu

U "ruskom selu" zakup vile 6.000 evra dnevno

BUDVA - Na jednom od najlepših vidikovaca na Crnogorskom primorju, brdu Česminovu, iznad Svetog Stefana, u selu Tudorovići, gradi se naselje poznatije kao "rusko selo", koje će na tri hektara zemlje imati 37 luksuznih vila.

Investitor, inostrani konzorcijum firmi, otkupio je pre nekoliko godina parcele od meštana i tada je već najavljen početak izgradnje velikog naselja s vilama, koje će se izdavati u turističke svrhe, a kako pišu podgoričke Vijesti, vile bi trebalo da budu završene do početka naredne sezone.

Projektom je predviđeno da vile imaju od 220 do 250 kvadrata. U centralnom delu je veliki bazen i SPA centar. Vilama će da rukovodi poseban menadžerski tim, po ugledu na slična naselja u elitnim turističkim destinacijama.

Kako bi celo naselje imalo jedinstveni pečat, arhitekte su se odlučile da se koristi isključivo drvo i kamen, kao u starim paštrovskim naseljima iz prošlih vekova. Vile će imati svoj podrum vina. Vlasnici smatraju da dnevni zakup ovih vila neće koštati manje od 3.000 evra, a cene će biti i dva puta više, u zavisnosti od pozicije vile i njene luksuznosti.

Ukoliko bi se vlasnik odlučio da proda sve vile, ako je suditi po trenutnoj potražnji, mogao bi da zaradi čak 50 miliona evra. Kako saznajemo, nekoliko bogatih Rusa su se već raspitivali za kupovinu vila nudeći 5.000 evra po kvadratu, pišu Vijesti.


vesti po rubrikama

^vesti

Astronomske cifre za letovanje na brdu Česminovu
ARKANZAS: Pola sata visili naglavačke