GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Posle obrušavanja plafona u zgradi glavne kragujevačke pošte

Stručnjaci traže kvar

Zajednička komisija PTT-a i "Telekoma" u sredu će doći u inspekciju glavne pošte, a njen zadatak je da utvrdi uzroke, razmere i posledice štete. Povređena radnica Dragana Urošević i dalje na kućnom lečenju

KRAGUJEVAC - Poslovodstvo kragujevačke Pošte broj jedan zahteva ekspertizu štete nastale prošle nedelje obrušavanjem "spuštenog" takozvanog armstrong plafona na šalterske radnice. Iz Beograda dolazi stručna komisija koja će da utvrdi uzroke, razmere i posledice štete, posle čega će uslediti i popravka plafona.

- U sredu dolazi zajednička komisija PTT-a i "Telekoma". Njen zadatak je da utvrdi uzroke i razmere štete. Kada je zgrada Pošte počela da se gradi, a to je bilo 1994. godine, PTT i "Telekom" su bili jedno preduzeće - objašnjava Dragoš Miljković, pomoćnik direktora PTT saobraćaja Kragujevac.

I LILIĆ OTVARAO POŠTU

Zanimljivo je da je "nova" pošta najmanje tri puta otvarana, a prema nekim pričama, "vrpca je seckana" i pet-šest puta. Kragujevčani pamte da je najpre otvorena nova centrala na spratu. Onda je na red došla sama zgrada, a zatim i šalterska sala urađena po najvišim standardima. Sama zgrada je "svetskog" izgleda, a čast da preseče vrpcu prilikom jednog od "svečanih otvaranja" imao je i bivši predsednik Jugoslavije Zoran Lilić.

Miljković kaže da će da insistira da se izvrši ekspertiza kompletnog objekta i utvrdi da li je ostala plafonska konstrukcija bezbedna. Tek kada se takav odgovor dobije, počeće radovi. U PTT-u u Kragujevcu ne isključuju i angažovanje sudskog veštaka, čiji će zadatak biti da utvrdi činjenice i sačini zapisnik kako bi se utvrdilo šta dalje.

Iako je šalterska sala nove pošte u Kragujevcu već danima "van stroja", većih problema za odvijanje PTT saobraćaja nema.
- Mi smo šaltersku salu u staroj Pošti kompletno "kablirali", odnosno povezali, preneli smo svu računarsku opremu i usluge se odvijaju na petnaest šaltera bez ikakvih problema. Izmešteno je 40 radnika, a sve poštanske ispostave i jedinice u gradu rade pojačano - kaže Miljković.

Radnica Dragana Urošević, koja je povređena prilikom pada plafonskih ploča, još je na kućnom lečenju. Ona je zadobila ogrebotine i hematom na leđima. Njena koleginica Vanja Vujošević, koja je takođe bila u šalterskom odeljenju kada se plafon obrušio na njih, oporavila se od prvobitnog šoka, i već je na svom radnom mestu.

B. Kuljanin (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Nekadašnji "Sartidov" centar za rekreaciju potpuno izgoreo
Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević u Kruševcu
Posle obrušavanja plafona u zgradi glavne kragujevačke pošte
Fudbalerke Napretka iz Kruševca same u nedelju proslavile "duplu krunu"
   


     


FastCounter by LinkExchange