GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević u Kruševcu

Otvorena nova zgrada Hitne pomoći

KRUŠEVAC - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević i direktor Zdravstvenog centra Kruševac Vojkan Kulić juče su svečano otvorili rekonstruisanu zgradu Službe hitne medicinske pomoći, u čiju je obnovu iz Nacionalnog investicionog plana uloženo 70.000 evra. Ova služba ima 21 lekara, 28 medicinskih tehničara, 21 vozača i devet sanitetskih vozila.

U toku 24 sata služba ima u proseku oko 35 intervencija na terenu, 80 pregleda, a vozači pređu 1.500 kilometara dnevno. Teritorija koju pokriva je opština Kruševac sa svim okolnim mestima. Centar poseduje dispečerski centar i radio-stanicu sa pet ručnih radio aparata koje koriste ekipe za bržu komunikaciju i trijažu pacijenata.

Svečanosti su prisustvovali predsednik opštine Dragan Azdejković, načelnik rasinskog upravnog okruga Branimir Trajković, načelnik Regionalne privredne komore Goran Krasić, direktor Zavoda za javno zdravlje Tatjana Simović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Živka Jelić, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja Branislav Katančević i drugi gosti.

KAMPANJA "IMATE PRAVO"

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević upozorio je da se pacijenti neretko u ovom sistemu ne snalaze dovoljno, ne znaju svoja prava prema odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zdravstvenom osiguranju.
- Već iduće nedelje pokrećemo kampanju s nazivom "Imate pravo", da bi građanima Srbije približili sistem jer nemaju značaj ni nove zgrade ni nova ulaganja ako se pacijent oseća poniženim. Svako mora da radi svoj posao - kazao je ministar.

- Hitna pomoć u Kruševcu formirana je davne 1971. godine i od tada do danas premeštana je na više mesta. Sad službu čine profesionalni ljudi visokog morala - kazao je direktor Zdravstvenog centra Kruševac dr Vojkan Kulić, koji je i sam kao lekar Hitne pomoći radio dve godine.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević potvrdio je da će Zdravstveni centar Kruševca dobiti još nekoliko objekata, a kazao je i da će jedan od glavnih prioriteta Ministarstva zdravlja biti ujednačavanje kvaliteta rada zdravstvenih ustanova na različitim mestima u Srbiji.

Milosavljević je najavio da će do kraja njegovog mandata ukupno ulaganje u zdravstvo Srbije biti pola milijarde evra, računajući od 2002. godine. U 20 domova zdravlja rekonstruisana je služba hitne pomoći, a u još četiri će rekonstrukcija biti dovršena do jeseni.

- Ove godine zaposlićemo hiljadu ljudi, 300 lekara i 700 sestara, a u svemu tome glavni prioritet je da građani u tom sistemu ne budu izgubljeni - kazao je ministar zdravlja.

R. B. (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Nekadašnji "Sartidov" centar za rekreaciju potpuno izgoreo
Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević u Kruševcu
Posle obrušavanja plafona u zgradi glavne kragujevačke pošte
Fudbalerke Napretka iz Kruševca same u nedelju proslavile "duplu krunu"
   


     


FastCounter by LinkExchange