GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Nekadašnji "Sartidov" centar za rekreaciju potpuno izgoreo

Džinovski plamen nad "Staklencem"

Pet ekipa Vatrogasne jedinice u Smederevu uspelo je juče ujutru da spreči širenje požara na okolne objekte, ali je Centar za rekreaciju uništen. Nema povređenih, a očevici kažu da je plamen bio viši od šest metara

SMEDEREVO - Bivši Centar za rekreaciju nekadašnjeg "Sartida", koji se nalazi na Veslačkom klubu na obali Dunava, izgoreo je juče ujutru do temelja. Prema podacima smederevskog odseka Sektora za spasavanje i bezbednost, požar je izbio oko pola četiri. U njemu, na sreću, niko nije povređen, ali je načinjena značajna materijalna šteta jer je objekat površine 320 metara kvadratnih potpuno uništen.

U gašenju požara učestvovalo je pet ekipa Vatrogasne jedinice. U saopštenju se navodi da je brzom intervencijom sprečeno da se vatra proširi na okolne ugostiteljske objekte, ali i prostorije nekolicine sportskih klubova, koje se nalaze na tom potezu. U Sektoru za spasavanje i bezbednost saznajemo da je uviđaj u toku i da u ovom trenutku niko ne može pouzdano da kaže šta je zapalilo ovaj objekat, koji se od prodaje "Sartida" američkoj kompaniji nalazi u stečaju.

SPORNO VLASNIŠTVO

Bivši Centar za rekreaciju je, zajedno sa delom zemlje u ovom delu Smedereva, trenutno predmet spora opštine Smederevo i stečajnog veća, s obzirom na to da lokalna samouprava već godinama pokušava da ovo, inače, omiljeno šetalište Smederevaca, gde se nalazi nekada popularan "Staklenac", izuzme iz stečajne mase, a samim tim i iz prodaje.

Bivši Centar za rekreaciju nekadašnjeg Sartida, poznatiji kao "Staklenac", već dugo je zapušten i o njemu od pokretanja stečaja nad prethodnim vlasnikom "Sartidom" gotovo niko ne brine. Zato je ovaj objekat do sada mnogo puta bio na meti lopova, tako da je u trenutku izbijanja požara u njemu bilo svega nekoliko starih i pokvarenih sportskih sprava.

- Bilo je strašno. Plamen je bio visok više od šest metara. Iako je bila noć, svetlelo je kao usred dana. Sreća u nesreći je što niko nije povređen, ali me duša boli za "Staklenac". Od kada je to otišlo u stečajnu masu, svakim danom propada. Sada je definitivno stavljena tačka na sudbinu ovog objekta. Bolje bi bilo da ovo malo što je od njega ostalo sruše, jer ovo ne može da se obnovi - priča svedok požara Đorđe Poznić iz Brodarskog kluba, čije se prostorije nalaze tik uz nekadašnji Centar za rekreaciju.

Poznić napominje da su građani, pre svega članovi okolnih sportskih klubova i ugostiteljskih objekata vrlo brzo, pošto su saznali za požar, došli na Veslački klub spremni da se zajedno sa vatrogasnim ekipama suprotstave vatrenoj stihiji.

M. Radojčić (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Nekadašnji "Sartidov" centar za rekreaciju potpuno izgoreo
Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević u Kruševcu
Posle obrušavanja plafona u zgradi glavne kragujevačke pošte
Fudbalerke Napretka iz Kruševca same u nedelju proslavile "duplu krunu"
   


     


FastCounter by LinkExchange