GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Opštinsko veće Užica donelo odluku o prevozniku

Javni prevoz "Zlatan rajzenu"

Ugovor će biti sklopljen na duži period, tri godine umesto na godinu dana kako bi prevoz u gradu bio kvalitetniji. U ugovoru je i klauzula prema kojoj je "Zlatan rajzen" obavezan da do kraja godine nabavi deset novih autobusa koji poseduju "evro 3" motor i klimu

UŽICE - Opštinsko veće Užica odlučilo je juče da gradski i prigradski linijski prevoz putnika na području ove opštine poveri preduzeću "Zlatan rajzen" i to na period od tri godine. Prevoz na gradskim i prigradskim linijama poveren je "Zlatan rajzenu" posle izveštaja opštinske Komisije za javne nabavke, prema kome se niko od zainteresovanih nije prijavio na raspisani tender za obavljanje ove delatnosti pa je produžen ugovor sa dosadašnjim prevoznikom, "Zlatan rajzenom".

Na sednici Opštinskog veća odlučeno je i da se ugovor ovog puta sklopi na dužni vremenski period, na tri godine umesto na godinu dana kako bi prevoz u gradu bio kvalitetniji. Osim ovog, u ugovoru je i klauzula prema kojoj je "Zlatan rajzen" obavezan da do kraja godine nabavi deset novih autobusa koji poseduju "evro 3" motor i klimu. Ukoliko "Rajzen" ne ispuni ovaj zahtev, ugovor će važiti samo godinu dana, do 30. juna 2008. godine.

Ugovorom je, inače, obuhvaćeno šest gradskih linija - Duboki potok-Krčagovo-Sevojno, Turica-Senjak-Sevojno, Senjak-Sarića Osoje-Senjak, Senjak-Bela Zemlja, Senjak-Pora-Buar (zadruga) i Užice-Zabučje-Užice, i deset prigradskih linija - Užice-Ribaševina-Trnava, Užice-Kremna-Tara, Užice-Grab-Kadinjača, Užice-Jasike-Bioska, Užice-Bioska-Mokra Gora, Užice-Jelova Gora-Prevedene vode, Užice-Ravni-Drežnik-Užice, Užice-Drežnik-Ravni, Zbojštica-Krčagovo-Užice-Zbojštica i Užice-Potočanje-Zlakusa.

Zlatan Mojsilović, vlasnik "Zlatan rajzena" ponudio je, inače, prošle nedelje užičkoj "Raketi", koja je posle neuspele privatizacije u međuvremenu sa 109 spala na tek pet autobusa, da joj ustupi sve gradske i prigradske linije i 11 autobusa pod zakup, a da mu "Raketa" zauzvrat ustupi četiri međugradske linije od Nove Varoši, Užica i Zlatibora ka Beogradu i Novom Sadu.

Mojsilović je uz to, optužio sadašnjeg v. d. direktora "Rakete" Milenka Milivojčevića da iz ličnih interesa na pristaje na tu trampu koja bi po Mojsiloviću bila slamka spasa za oko 200 radnika "Rakete" koji su trenutno bez posla i plata. Iz "Rakete", u međuvremenu, nije bilo reagovanja na ponudu Mojsilovića i na njegove reci upućene na račun Milivojčevića.

Z. Šaponjić (Sina)


vesti po rubrikama

^zapadna Srbija

Opštinsko veće Užica donelo odluku o prevozniku
Novine u poslovanju lazarevačkog komunalnog preduzeća
Zbog čega su se pobunili kraljevački trafikanti
Planina Rudnik postaje sve popularniji turistički centar Srbije
   
 


     


FastCounter by LinkExchange