GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 11. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Vrtić na Miljakovcu prokišnjava, a novca za rekonstrukciju nema

"Izvorčić" pun vode

Već desetak godina zaposleni i nadležni u PU "Rakovica" suočavaju se sa problemom mokrih zidova, ali i pucanja temelja na ovom objektu, jer je sagrađen na klizištu

Roditelji mališana beogradskog vrtića "Izvorčić" na Miljakovcu, protekle nedelje bili su neprijatno iznenađeni slivanjem vode niz zidove prostorija u kojima su ostavljali svoju decu na celodnevni boravak. Mnogi od njih postali su vidno zabrinuti i za bezbednost svoje dece zbog priča koje kruže tim delom prestonice o proklizavanju stambenih objekata u blizini izvora.

- Zaista je bilo tužno gledati čistačice koje hodnikom skupljaju kišnicu. Zašto ne apelujete na gradske vlasti da obiđu beogradske vrtiće, umesto što troše pare na razna putovanja - rekla nam je jedna od ogorčenih majki dok je oblačila svog četvorogodišnjaka.

Vrtić "Izvorčić" sagrađen je sedamdesetih godina na zemljištu iznad miljakovačkog izvora. Već desetak godina zaposleni i nadležni u PU "Rakovica" suočavaju se sa problemom pucanja temelja na ovom objektu. Međutim, zbog nedostatka novca, do sada su rađene samo sitne sanacije.

- Zgrada vrtića prokišnjava već duže vreme. Kako nemamo dovoljno novca za kompletnu rekonstrukciju, tražili smo pomoć od Sekretarijata za socijalnu i dečju zaštitu. Koliko sam upoznata, mi smo prvi na listi za sanaciju predškolskih objekata u toku ove godine. Zgrada je sagrađena na klizištu te je stoga potrebno ojačati temelje. Mi smo jednu sobu ispraznili radi sigurnosti dece i premestili ih u prostoriju koja je do tada bila dnevni boravak - izjavila je za Glas Radmila Aranđelović, direktorka PU "Rakovica".

Prema rečima Mirosinke Prodanović, zamenice sekretara za socijalnu i dečju zaštitu, radovi na rekonstrukciji miljakovačkog vrtića "Izvorčić" obuhvatiće sanaciju dela objekta na kome je došlo do sleganja ravnih delova: krova, zidova, podova; zatim kompletna zamena vodovodne i kanalizacione mreže.

Takođe planira se i zamena fasadne i dela unutrašnje stolarije, sanitarnih čvorova i trotoara. Kako Glas saznaje, predaja projekta investitoru očekuje se sredinom jula ove godine, posle čega će Sekretarijat sprovesti postupak javne nabavke. Procenjena projektantska vrednost radova je oko 60 miliona dinara.

T. Balaban-Đukić


vesti po rubrikama

^Beograd

Pitanje legalizacije stotinak kuća u Ledinama još nerešeno
Uskoro će se formirati studentska ekološka organizacija
Vrtić na Miljakovcu prokišnjava, a novca za rekonstrukciju nema
BEOGRADSKI VEKOVNIK
   


     


FastCounter by LinkExchange