GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 11. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Ko će naplaćivati i održavati parking prostor u Kikindi?

Poslovni partner na poternici Interpola

Sestrić Caneta Subotića Nikola Milošević, osumnjičen da je član "duvanske mafije", vlasnik je firme s kojom je opštinska vlast potpisala ugovor o parkiranju, koji neće raskinuti

KIKINDA - Saznanje da se među odbeglim članovima "duvanske mafije" nalazi Nikola Milošević, čija je firma "Parking sistem i garaže" početkom godine preuzela naplatu i održavanje parking prostora u Kikindi, dodatno je uverilo ovdašnje opozicione stranke da je posao koji je aminovala radikalska vlast, najblaže rečeno, diskutabilan.

U policijskoj akciji "Mreža", Nikola Milošević je označen kao sestrić kontroverznog srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta. Njegov zadatak je bio da vrši naplatu nelegalno prodatih cigareta i prebacuje novac na inostrane račune. Opozicione stranke već pola godine bezuspešno traže na uvid ugovor koji je predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić potpisao s firmom "Parking sistem i garaže".

Posle vesti da je Milošević jedan od članova "duvanske mafije", opozicioni odbornici su na prekjučerašnjem zasedanju SO zatražili da im se stavi na uvid ugovor, i po hitnom postupku raspravlja o raskidanju posla s pomenutom firmom. Većinom glasova, predlog opozicije je odbijen, pa su odbornici DS, DSS, LSV i SVM napustili sednicu.

- Skandalozno je da lokalna samouprava ima potpisan ugovor s vlasnikom firme koji se nalazi na Interpolovoj poternici. To je loša poruka za potencijalne investitore, ali i loše za imidž Kikinde. Ukoliko se pokaže da je Milošević član "duvanske mafije", što je, prema našim podacima, tačno, zahtevaćemo da se ovim slučajem hitno pozabave Ministarstvo pravde i lokalne samouprave.

POLICIJA ČEŠLJA UGOVOR

Opštinski odbor Liberalno demokratske partije podneo je krivičnu prijavu protiv predsednik opštine Branislava Blažića jer je, kako tvrde čedisti, uzurpirao ovlašćenja Skupštine opštine i potpisao štetan ugovor. Kikindska policija, na osnovu ove prijave, već više od dva meseca sprovodi istragu i nikako da sa rezultatima izađe pred Opštinsko javno tužilaštvo. U javnosti su procurile informacije da postoji i aneks ugovora, koji je još štetniji po kikindski budžet.

- Zahtevamo da predsednik opštine hitno raskine taj ugovor. Nameravamo da definitivno raščistimo sa ovom temom, pošto Blažić na sednici SO nije demantovao navode da je Milošević član "duvanske mafije" - rekao je odbornik i predsednik OO DS Branislav Bajić.

On kaže da mu nije jasno zbog čega Blažić ugovor krije kao "zmija noge" ako na sav glas tvrdi da je sve čisto kao suza. Sa druge strane, predsednik opštine smatra da svako povezivanje "duvanske mafije" sa ugovorom o poveravanju poslova naplate parking mesta firmi "Parking sistem i garaže" nema nikakvog smisla.

- Ako je raskrinkana "duvanska mafija" za period iz devedesetih godina, trebalo bi da znate da je Canetov biznis prvi kritikovao Vojislav Šešelj, koji je čak i napisao knjigu o tome. Podsećam demokrate da je Subotić svojevremeno bio nezavisni savetnik za duvan u vladi Zorana Đinđića. Ko je finansirao 2000. godine demokrate i DOS ako ne Cane s novcem koji je zgrnuo od šverca duvana. Sačekajte da sud kaže svoje. Ne piše nikome na čelu šta je radio tokom devedesetih godina prošlog veka - kazao je Blažić.

On je podsetio političke neistomišljenike da im je svojevremeno u pismenoj informaciji pružio sve relevantne podatke u vezi sa ugovorom sklopljenim s firmom "Parking sistem i garaže".
- Ukoliko republički poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, kome ste se žalili, odluči da treba da vam se na uvid dostavi ugovor, dobićete ga - saopštio je Blažić.

ORTACIMA 90 ODSTO OD NAPLATE

Firmu "Parking sistem i garaže" Milošević je osnovao jula 2005. sa ortacima Vladimirom Vasojevićem (koji je i direktor) i Dejanom Simićem. Prema podacima Agencije za privredne registre u osnivanje firme, registrovane za usluge u drumskom saobraćaju i za spoljno-trgovinski promet, uložili su 500 evra. Zanimljivo je da je jedan od prvih poteza SRS po osvajanju vlasti krajem 2004. bilo gašenje javnog preduzeća u čijoj je delatnosti bila naplata parkinga. Tokom predizborne kampanje radikali su osuli drvlje i kamenje na tadašnju vlast tvrdeći da DOS hoće da uvede namet u vidu naplate parkinga. Po osvajanju vlasti, gradski oci počeli su da grade nove parkinge. Vrhunac svega bilo je ustupanje naplate i održavanja parkinga firmi "Parking sistem i garaže" na 25 godina uz čak 90 odsto prihoda.

S. Urošev (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Ko će naplaćivati i održavati parking prostor u Kikindi?
Konzorcijum privatnika domogao se luksuznih lokala
Moto-susreti okupili nekoliko stotina bajkera u Kuli
Zgrada Medicinske škole biće završena krajem godine
 


     


FastCounter by LinkExchange