GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Privođen bratanac Karadžića

BANJALUKA - Dragan Karadžić, bratanac Radovana Karadžića, bivšeg predsednika Republike Srpske, uhapšen je juče u Banjaluci, sa još dva prijatelja.
"Dragan je iz Beograda pošao sa Krstom Milovanovićem i još jednim prijateljem u posetu njihovom zajedničkom prijatelju koji je u banjalučkom zatvoru. Poseta je najavljena i odobrena, ali ih je iznenada i bez razloga uhapsila srpska policija u Banjaluci" , izjavio je za Glas javnosti Luka Karadžić, Draganov otac.

On je istakao da je ovo hapšenje samo još jedan u nizu pritisaka na porodicu Karadžić, kako bi se uticalo na Radovana Karadžića da se preda. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP RS) Republike Srpske Tamara Despanić potvrdila je Tanjugu da je Dragan Karadžić (31) priveden na informativni razgovor u Banjaluci i da su sa njim privedena dvojica njegovih prijatelja. Despanićeva je kazala kako su posle obavljenog razgovora Dragan Karadžić, kao i njegova dvojica prijatelja pušteni na slobodu. Cilj ovih aktivnosti je da se dođe do informacija u vezi najtraženijeg haškog optuženika Radovana Karadžića, kazala je Despanićeva. Portparol MUP-a nije mogla da precizira više detalja u vezi ovog slučaja.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Privođen bratanac Karadžića
Porodična tragedija u bečejskom naselju Novo Selo
Svešteniku uslovna kazna
Dvostruki ubica iz Odžaka smešten u somborski zatvor
Braća pretukla očevu ljubavnicu