GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Emil Fejzulahi nudi rešenje za lečenje žitelja Stare Pazove

Kod komšija na lečenje

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu predlaže izgradnju bolnice u Inđiji, što bi Staropazovčanima znatno olakšalo probleme koje sada imaju sa odlaskom u Zemun i Sremsku Mitrovicu

STARA PAZOVA - Nedavna odluka da se zdravstveni osiguranici sa područja opštine Stara Pazova upućuju na lečenje u Sremsku Mitrovicu, umesto u dosadašnje zdravstvene centre u Zemun, odnosno Beograd, pored revolta građana, koji su odmah počeli sa pisanjem peticije protiv te odluke, otvorila je još jednu mogućnost, a to jeste lečenje "na svom terenu".

Naime, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Emil Fejzulahi inicirao je ideju da se na ovom području izgradi bolnica, koja je, istine radi, nekada i postojala, a koja bi u mnogome doprinela lakšem lečenju građana iz ovog dela Srema, kome je Sremska Mitrovica dvaput dalja od Zemuna.

KLJUČ DRŽI MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Fejzulahi dodaje da je peticija, koju su građani opštine Stara Pazova potpisivali protiv odluke da se ubuduće leče u Mitrovici, dobrodošla jer pokazuje i određena razmišljanja stanovništva, ali da je ključ u Ministarstvu zdravlja.
- Videćemo koliko ćemo se i mi sudarati sa problemima Ministarstva za zdravstvo oko ideje ovog projekta tako da ne znam da li će se ministarstvo oglušiti o našu inicijativu i želju ali mi ćemo se stvarno truditi da to i sprovedemo. Naravno, projekat nije nešto što će brzo da se završi ali može da se krene ka realizaciji toga i da u neko dogledno vreme ta bolnica u Inđiji zaživi - zaključuje pokrajinski sekretar.

- Jedno od rešenja jeste da opšta bolnica ostane u Sremskoj Mitrovici, s tim što bi ona imala i svoje odeljenje u Inđiji. Kažem Inđija zato što u opštini Stara Pazova pokrajinska administracija nema sagovornika u ovom momentu oko bilo kakvih projekata te vrste.

- Već sam razgovarao sa predsednikom inđijske opštine Goranom Ješićem i s ljudima iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i postoji mogućnost i prostor u Inđiji da se tu i napravi bolnica. To bi građanima Stare Pazove kud i kamo olakšalo probleme koje sada imaju sa odlaskom u Zemun i Sremsku Mitrovicu, jer im je Inđija mnogo bliža, a ne postoji ni problem prevoza - ističe Fejzulahi.

Upitan da li Pokrajina, sem ove ideje, ima i konkretne planove sa opštinom Inđija o izgradnji i da li bi se tome priključila možda i opština Stara Pazova, Fejzulahi je rekao da je pokrajinska ingerencija samo u nivou određivanja mreža zdravstvenih ustanova.

- S obzirom na to da je Pokrajina osnivač i zdravstvenog centra Sremska Mitrovica, tu se nalazi i naše unutrašnje organizaciono rešenje. Mi u ovom momentu imamo saglasnost i dobru volju u opštini Inđija oko prostora gde bi ta bolnica bila smeštena. Lokalne samouprave su tu ako mogu da pomognu ali suština oko bolničkog, sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, nije na lokalnoj samoupravi, već Pokrajini i Republici - dodao je Fejzulahi.

T. U. (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Emil Fejzulahi nudi rešenje za lečenje žitelja Stare Pazove
Vojvođanske vaspitačice dobile svoju himnu
Kikinđani internetom naručuju izvode iz matične knjige
Veljko Milanković i Mladen Bratić neće dobiti ulice
 


     


FastCounter by LinkExchange