GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Tragedija u šabačkom prigradskom naselju Letnjikovac

Starac zapalio sina, ženu i sebe

Mihajlo Senić (70) u kuću zatvorio sina Zorana (33) i suprugu Nataliju (66), zatim po sobi prosuo benzin i zapalio ga. U požaru je smrtno stradao sin Zoran, supruga Natalija je prošla sa lakšim povredama, dok je Mihajlo zadobio teške opekotine

ŠABAC - Tragedija kakvu meštani ne pamte dogodila se u četvrtak popodne u gradskom naselju Letnjikovac, kada je Mihajlo Senić (70) u kuću zatvorio sina Zorana (33) i suprugu Nataliju (66), zatim po sobi prosuo benzin i zapalio ga. U požaru je smrtno stradao sin Zoran, supruga Natalija je prošla sa lakšim povredama, dok je Mihajlo sa teškim opekotinama smešten na Odeljenje hirurgije šabačke Opšte bolnice.

Doktor Miloš Maksimović kaže da je njegovo stanje stabilno, da je van životne opasnosti, ali da je zadobio teške opekotine po glavi i vratu. Vatrogasna ekipa je na lice mesta stigla za kratko vreme, ali vatrogasci nisu uspeli da iz požara izvuku Zorana, čije je telo bilo ugljenisano kada su ga pronašli.

Da nije bilo Vladana Jovanovića tragedija bi bila veća, pošto su zahvaljujući njegovoj prisebnosti i hrabrosti spaseni Natalija i Mihajlo.
- Bio sam preko puta kuće kada sam čuo zapomaganje Natalije i veliki prasak kada je buknuo plamen. Vikala je da ih je Mihajlo zatvorio i da nije dao da izađu iz zapaljene sobe. Odmah sam dojurio do kuće i bio dovoljno priseban da isključim sklopku, kako zapaljene instalacije ne bi napravile još veći požar.

- Natalija je kukala. Razvalio sam vrata i ušao u sobu. Ona je uspela da pobegne. Nekako sam se kroz vatru probio i izvukao Mihajla, ali Zorana, nažalost, nisam uspeo da spasem. Pretvorio se u buktinju i nisam uspeo ni da mu priđem. Kada su vatrogasci stigli ugasili su požar, ali ugljenisanom Zoranu nije bilo pomoći. Nataliju su odveli kolima Hitne pomoći u bolnicu jer se nagutala dima, ali na svu sreću nije teže povređena. Odmah je puštena - kaže Jovanović.

Policija je odmah posle događaja izašla na lice mesta, ali nije dala zvanično saopštenje. Uviđaj je obavio istražni sudija Okružnog suda u Šapcu Gordana Cmiljanović. Dragana Senića, starijeg brat pokojnog Zorana, zatekli smo kako sedi ispred zapaljene kuće oko koje je stajala policijska traka.

- Zoran je živeo sa ocem i majkom u istoj kući, a ja u pomoćnoj. Došao sam tek kada je sve prošlo. Zoran je bio težak nervni bolesnik. Lečio se u bolnici u Padinskoj skeli. Stalno je maltretirao roditelje. Otac ga je izvukao iz bolnice, a bolje da nije. Ne znam što je ovo uradio. Još sam pod stresom. Zoran nije radio jer je bio bolestan i živeli su od očeve penzije, koji je bio radnik "Zorke" - kaže Dragan Senić.

Komšije ne znaju da li su se pre ovog čina Senići oko nečega posvađali i zašto je Mihajlo rešio da uradi tako nešto. Nataliju su najbliži rođaci odveli u rodno mesto Ćukovine, gde će Zoran biti sahranjen.

M. Eraković (Sina)


vesti po rubrikama

^hronika

Tragedija u šabačkom prigradskom naselju Letnjikovac
Presečen lanac nelegalnog prebacivanja emigranata u zemlje Evropske unije
Poginuo u "jaguaru"
Krivična prijava protiv novinara Televizije B92
Osuđen za ubistvo žene