GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

četvrtak, 31. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Dugo najavljivani spektakl "Pure 007" premešten bez objašnjenja

Beograd "preoteo" festival Zrenjaninu

Manifestacija će biti održana od 27. juna do 1. jula na beogradskom ušću. Zrenjaninci su od samog početka sumnjali u valjanost ove organizacije zbog loše reputacije Dragana Vujina, koji je više puta "omanuo" sa sličnim priredbama

ZRENJANIN - Dugo najavljivani festival "Road fest" odnosno "Pure 007" umesto u Zrenjaninu biće održan od 27. juna do 1. jula na beogradskom ušću.

Misteriozni festival, koji je još na početku izazvao sumnju i nedoumicu mnogih, a posebno Zrenjaninaca, trebalo je da bude održan na Adi Šumice od 28. juna do 1. jula, pod imenom "Road fest", a kasnije "Pure 007". Glavni menadžer Zrenjaninac Dragan Vujin Režija objasnio je da je naziv festivala promenjen iz "tehničkih razloga", jer već postoji susret "motoraša" pod istim imenom, pa su organizatori "Road festa", među kojima su, kako tvrdi i Majkl Leng i Arti Kornfild, inače organizatori i čuvenog Vudstoka, bili prinuđeni da menjaju naziv festivala kako ne bi došlo do eventualnih problema.

Međutim, veliki zrenjaninski "Pure 007" je pre nedelju dana, zbog neplaćenog honorara autoru i administratoru sajta festivala i firme "SFL Europe", čiji je Vujin navodni predstavnik, ostao bez veb prezentacije, što je dodatno zbunilo ljubitelje muzike.

Posle svih tih peripetija i zavrzlama vezanih za ovaj festival, najnovija pikanterija jeste da će se "Pure 007" krajem juna održati na beogradskom ušću.

NADLEŽAN SUD U SAD

Zanimljivo je da o tom premeštanju u Beograd nije obaveštena ni Turistička organizacija Zrenjanin, koja je besplatno ustupila izletište Motel "Šumice", gde je prvobitno trebalo da bude održan festival, ali ni predsednik zrenjaninske opštine, Goran Knežević sa kojim je Vujin potpisao ugovor o ustupanju izletišta u roku od devet godina sa predviđenom mogućnošću produženja tog roka, a posebna zanimljivost tog dokumenta jeste član kojim je predviđeno da je u slučaju mogućeg spora nadležan sud u SAD.

Naime, veb stranica "Pure 007" sada je "u izradi", ali se njegovo održavanje na http: //myspace.com/puremusicfestival, najavljuje, bez ikakvog objašnjenja, od 27. juna do 1. jula na beogradskom ušću.

Osim što nema objašnjenja o razlozima premeštanja festivala, nema ni traga od kontakta sa organizatorima ovog "jednog od najspektakularnijih festivala muzičara svetskog renomea".

Najavljen je nastup mnogih izvođača među kojima su Jose Carreras, Duran Duran, Juliette Lenjis&The Licks, Gogol Bordello, Tom Jones Kosheen, Let3, Tiesto, Pete Tong Felidž da Housecat, Tomcraft i drugi.

Karte za beogradski festival, "Pure 007" mogu se i dalje kupiti preko Tiketlajna, a Dragan Vujin je, podsetimo, još pre više od mesec dana izjavio da je prodato oko 20.000 ulaznica po ceni od 6.000 dinara.

Ono što je sve vreme, naročito kod Zrenjaninaca, izazivalo sumnju u valjanost organizacije ovog spektakla jeste i loša reputacija Dragana Vujina, kojeg Zrenjaninci znaju pod nadimkom Režija i koji je u više navrata u Zrenjaninu, umesto najavljenih megalomanskih estradnih programa, organizovao estradne debakle.
Naime, 1999. godine na izletištu Ada Šumica, Vujin je uz podršku političkih partija SPS i JUL, kao vid pružanja otpora i protesta zbog NATO agresije, organizovao koncert rok sastava pod nazivom "Stop The NJars" uz najavu duge liste učesnika od kojih se većina, među kojima je bio i sastav "Lajbah", nije, bez ikakvog objašnjenja pojavila, pa se najavljeni trodnevni spektakl pretvorio u dvodnevni fijasko.

Naredne godine Vujin je pokušao da na istom mestu organizuje megalomanski rok spektakl, što je i najavljeno, ali te godine, ponovo bez objašnjenja, nije odsviran nijedan ton.
Pre nekoliko godina na otvorenom prostoru Kino bašte u centru Zrenjanina, takođe uz bombaste najave, učestvovao je u organizaciji programa pod nazivom "Open" koji se pretvorio u jednodnevnu provincijsku gitarijadu umesto da bude, kako je u najavi predstavljen, dvodnevna smotra najboljih na rok sceni Srbije.

Osim toga, na samom početku priče o "Road festu" svima je bilo jasno da izletište Motel "Šumica" nema neophodnu komunalnu i putnu mrežu neophodnu za održavanje skupa sa, kako je organizator najavljivao, "stotinak hiljada posetilaca dnevno".

Z. R. (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Dugo najavljivani spektakl "Pure 007" premešten bez objašnjenja
Vatrogasni bataljon Kikinda od početka godine reagovao 316 puta
Četrnaest Novosađana se otrovalo hranom na slavljima
Gradska uprava za saobraćaj rešenjem promenila funkciju MAS
 


     


FastCounter by LinkExchange