GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 21. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

GLAS ISTRAŽUJE : Čime će se u budućnosti baviti ministri koji su ostali bez fotelje u novoj vladi

Odmor o trošku države i građana

Bivši ministri veruju da su tokom poslednje tri godine završili veliki posao i jedva čekaju da se vrate svojim starim profesijama. Milan Radulović će se, tako, vratiti naučnom istraživanju i pisanju knjiga, Zoran Stojković advokaturi, a Zoran Stanković predavanjima i sudskom veštačenju

BEOGRAD - Gotovo je nemoguće reći da se drama u kojoj su glavni glumci političari promenila još od vremena Branislava Nušića. U nedovršenoj komediji "Vlast" Ben Akiba najbolje opisuje kako ministri vole da "uzjašu" fotelju. Danas u Srbiji fotelje za buduće ..Zvanična Crna Gora danas slavi godišnjicu referenduma

Nezavisnost u senci nejedinstva vlasti

Vladajući tvrde da je samostalna Crna Gora danas stabilno društvo, koje ide putem evroatlantskih integracija, a opozicija da nema nikakve koristi od nezavisnosti i da je formirana "privatna država"

BEOGRAD - Crna Gora se nije mogla promeniti preko noći, ali uspeli smo da se vratimo na adresu kojoj i pripadamo. Kao samostalna ..


INTERVJU : Emil Vlajki, profesor na banjalučkom Univerzitetu

Srbiji je potrebna revolucija

Kada je situacija u Rusija bila jednako loša kao ova danas u Srbiji, Lenjin je rekao: "Da bi se nešto istinski sprovelo, potrebni su revolucionarni vođa, revolucionarni program i revolucionarna partija." Srbi u ovom času nemaju nijedan od ta tri elementa

Rusija nema nikakvog interesa da brani prava Srba. Čitava srpska politička elita želi da Srbija uđe u NATO, a koliko se meni čini NATO je direktni protivnik Rusije. To onda znači da je..


INTERVJU : Vladimir Tasić, o spisateljima u emigraciji

Pisac koji "slučajno" predaje matematiku

Pozicija književnika koji živi u okviru drugog jezika i kulture je specifična, ali ne predstavlja nepremostivu prepreku. Pisac u svojoj kulturi učestvuje kroz knjige, a to je moguće i kada je fizički daleko

Vladimir Tasić poseduje biografiju neobičnu za jednog pisca. Naime, reč je o vrhunskom stručnjaku iz oblasti matematike koja, koliko je znano, nije proslavila ..


Jelena Janković trijumfom u Italiji četvrta teniserka sveta

Rimska boginja

Srpska teniserka Jelena Janković osvojila je turnir u Rimu (šljaka, 1.340.000 dolara) pošto je u finalu za 75 minuta savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa ubedljivih 2:0 (7:5, 6:1). Jelena je zahvaljujući trijumfu u prestonici Italije zaradila 181.980 dolara i osvojila 430 poena što joj je donelo najbolji plasman u karijeri - četvrto mesto na VTA listi odakle će od ponedeljka ..


Naša planinarska ekspedicija osvojila Mont Everest (8.848 metara)

Srpska zastava na vrhu sveta

Srpski planinari osvojili su najviši vrh sveta na kome se zahvaljujući ovom uspehu vijori srpska zastava. Naša planinarska ekspedicija "Mont Everest 2007" na istoimenoj planini popela se na vrh visok 8.848 metara, a čak sedmoro od devet članova srpskog tima imalo je..


 
 

     

FastCounter by LinkExchange