GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

U ponedeljak država počinje da otkupljuje 7.000 tona krompira

Za krupan krompir samo šest dinara

Registrovani poljoprivrednici mogu da prodaju višak ovog povrća koje u prečniku ima, najmanje četiri centimetra

BEOGRAD - Vlada Srbije je 11. maja dala saglasnost za otkup viškova krompira, koji nije mogao da se izveze u Rumuniju i Bugarsku, pošto su postale članice Evropske unije i primenjuju strože kriterijume za uvoz robe. Država će preko Direkcije za robne rezerve ..

alt= kompletan tekst...Maturanti iz Srbije i još 40 zemalja juče istovremeno igrali kadril

Ples po kiši sa Evropom

Procenjuje se da je više od 30.000 svršenih gimnazijalaca oborilo prošlogodišnji Ginisov rekord u "najvećem simultanom plesu"

Plesači poklon, parovi poklon, parovi lanac, a zatim okret i na kraju promenada... A sada svi kišobrane u ruke i veliki okret, neka se sve okreće - čule su se instrukcije voditeljke sa improvizovane bine ispred Terazijske česme, na prvoj "Maturantskoj paradi" ..

alt= kompletan tekst...


Optužnica protiv Mihalja Kertesa stupila na pravnu snagu

"Afera Kipar" uskoro u Specijalnom sudu?

Bivši direktor Savezne uprave carina najverovatnije će krajem juna sesti na optuženičku klupu. Njegova odbrana uložila žalbu Vrhovnom sudu Srbije na produženje pritvora

BEOGRAD - Optužnica protiv Mihalja Kertesa, bivšeg direktora Savezne uprave carina, zbog višemilionske krađe državnog novca, stupila je na pravnu snagu, a može se očekivati da će Kertes uskoro sesti na optuženičku klupu pred većem Specijalnog suda u Beogradu ..

alt= kompletan tekst...


INTERVJU Vojislav Brajović, ministar kulture u Vladi Srbije

Baviću se kulturnom politikom

Politika se bavi nama, zašto bismo sebi dopustili da se mi ne bavimo njom. Ljudi koji se bave politikom moraju znati kako je to jedna odgovorna stvar i da svako za svoju reč mora da odgovara

Nagrađivani srpski glumac Vojislav-Voja Brajović novi je ministar kulture u Vladi Srbije. Brajović je ostvario brojne filmske uloge, a igrao je u više stotina televizijskih serija i drama, kao i mnogobrojnim predstavama, mada ga neki najviše pamte i "prepoznaju" ..

alt= kompletan tekst...


Od jeseni će naše sudije na poslu nositi službene odore

Toge i u srpskim sudovima

Uskoro će biti završen tender za nabavku "sudijskih uniformi", po ugledu na evropske delioce pravde

BEOGRAD - Sudije će od septembra u toku suđenja obavezno nositi posebne odore (toge). Kako saznaje Glas javnosti raspisan je tender, koji ističe 3.6. 2007. godine, za nabavku sudijskih uniformi. Početkom juna trebalo bi da se otvore ponude, tako da će već ..

alt= kompletan tekst...


NadnaslovUčenik teško ranjen na lokalnom putu Niš-Gornji Matejevac

Upucan srednjoškolac

Osamnaestogodišnji Milan B. zadobio je prostrelnu ranu ruke i oštećenje bubrega zbog čega mu je ovaj organ izvađen. Posle operacije mladić je u stabilnom stanju

NIŠ - Osamnaestogodišnji Milan B, učenik trećeg razreda Građevinske škole "Neimar", teško je ranjen u četvrtak oko 15 sati, na lokalnom putu Niš-Gornji Matejevac. Policija je saopštila da je mladić zadobio teške telesne povrede iz vatrenog oružja ..

alt= kompletan tekst...

 
 

     

FastCounter by LinkExchange