GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 12. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Ada Ciganlija, sportskim manifestacijama slavi 50-ti rođendan

Izbor najjačeg Srbina

Proslavu "otvara" treći Beogradski sportski festival, od 25-27. maja, velikom jedriličarskom i kajakaškom regatom. Atrakcija će biti izbor najjačeg Srbina, a snagatori će vući kamion, dizati kugle od 120-200kg, izbacivati balvan...

Popularno beogradsko izletište i kupalište Ada Ciganlija, ove godine slavi 50-ti rođendan. Umesto rođendanske torte i svećica, za brojne posetioce spremljene su mnogobrojne manifestacije koje krepe duh i telo. Proslavu "otvara" treći po redu Beogradski sportski festival (Sport fest), od 25-27. maja na koji su ove godine uvršteni velika jedriličarska i kajakaška regata, akvatlon, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Međunarodna regata "Trofej Beograda", tradicionalno će se održati na Adi 27. maja, a Kajakaški savez Srbije ima tu čast da regata bude uvod u Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore do 23. godine, koje će se održati od 30. avgusta do 2. septembra ove godine.

PRVENSTVO U AKVATLONU

Prvo državno prvenstvo Srbije u akvatlonu, disciplini koja potiče iz porodice triatlon sportova, biće održano 26. maja kod taložnika. Sav prihod od startnine biće uplaćen na račun milosrdnog fonda "Svetlost".

Posebnu atrakciju za gledaoce i učesnike predstavljaće svakako i internacionalno takmičenje za najjačeg čoveka Srbije, 27. maja. Snagatori će vući kamion od 10 tona, dizati kugle teške 120-200 kilograma, brzo hodati sa "betonskim" koferima teškim više od 120kg, izbacivati balvan iznad glave...

Na Adi Ciganliji biće upriličena i deveta jedriličarska Memorijalna regata "Zoran Radosavljević". Regata klase "optimist" na programu je 26. i 27. maja na Savskom jezeru, u uzvodnom delu. Regata je posvećena pilotu "miga 29" i jedriličaru Zoranu Radosavljeviću koji je poginuo braneći naše nebo tokom Nato agresije, 26. marta 1999. Ove godine regata se prvi put održava u dva dela, na reci u Beogradu i na Crnogorskom primorju.

Sport fest obuhvatiće više od 100 sportskih disciplina, takmičenja i demonstracija. Osim već prepoznatljivih takmičenja u bandži skokovima, turnira u fudbalu i košarci, teniskog kampa, prezentacija borilačkih veština, izložbe vazduhoplovnih jedrilica, ove godine biće i niz drugih dešavanja.

Naime, na Adi Ciganliji, odigraće se internacionalni odbojkaški studentski turnir na pesku sa 16 ekipa iz evropskih zemalja (26. i 27. maja na terenima kluba "Izi"), zvanična utakmica američkog fudbala "SELAF", međunarodne lige između beogradskih "Vukova"i ljubljanskih "Silverhavksa" (26. maja), a takođe će biti održan i mini festival grafita (26-27. maj, kod "Mek Donalds" restorana na Adi) i drugo.

N. Rakić


vesti po rubrikama

^Beograd

Ada Ciganlija, sportskim manifestacijama slavi 50-ti rođendan
Za vreme malog odmora dečaku eksplodirala petarda u ustima
Obeležen 11. maj, Dan dobrovoljnih davalaca krvi
BEOGRADSKI VEKOVNIK - PIŠE: JOVAN NIKOLIĆ
   


     


FastCounter by LinkExchange