GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 10. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

U podrinjskim mestima dosta novca za infrastrukturu

Asfaltna traka sve duža

BAJINA BAŠTA - Podrinjsko selo Bačevci počelo je mnogo brže da rešava probleme, naročito one vezane za infrastrukturu. U prilog tome ide podatak da je lane asfaltirano šest kilometara puta od centra sela prema Jasiku, da su nasute trase Bačevci - Srećkovići i Jezdinovac - Grobnice, duge osam kilometara i da je potpuno opravljena elektro-mreža posle havarije koju su izazvali sneg i olujni vetar.

- Do prošle godine bili smo jedina mesna zajednica u opštini Bajina Bašta koja nije imala ni metar asfaltnog puta na svom području, izuzimajući deo magistralnog puta Užice - Ljubovija koji prolazi kroz Bačevce. Sve što smo uradili plod je zajedničkog napora saveta mesne zajednice, građana i dobre saradnje sa bajinobaštanskom opštinom, Direkcijom za izgradnju, Hidroelektranom "Bajina Bašta", "Elektroizgradnjom", Fondom rente i Šumskim gazdinstvom "Boranja" iz Loznice, koje gazduje delom šuma sa našeg područja - kaže predsednik ove MZ Milojko Milosavljević.

Bačevčani su planirali da i u 2007. godini izvedu više akcija koje treba da doprinesu poboljšanju životnih uslova i zaustave odlazak mladih u gradove. Namera je da se u potpunosti dovrši asfaltiranje puta prema Jasiku, u dužini od tri kilometra.

Očekuje se da će asfaltnu podlogu dobiti i putni pravci Bačevci - Purtići (tri kilometra) i Paunovica - Ravan (jedan kilometar). Biće nasuti putevi Krstonoše - Ristanovići (dva kilometra), Stjenčica - Mala Reka (tri kilometra) i Krstonoše - Đokići (jedan i po kilomatar). Planirano je i prokopavanje novih puteva na području MZ u dužini od dva kilometra.

- Jedan od gorućih problema je nedostatak kvalitetnog vodovoda. Računam da ćemo i to ove godine razrešiti. Izrada projektne dokumentacije za novi vodovod Siga - Bačevci dug osam kilometara je pri kraju. Kapacitet planinskog izvorišta je 250 litara u minutu, što je dovoljno za celu mesnu zajednicu za narednih tridesetak godina.

- Njegova gradnja koštaće oko 15 miliona dinara. Sredstva treba zajednički da obezbede Republika Srbija, naša opština i građani, a računamo i na pomoć donatora i sponzora. Kad bude u funkciji, vodovod ćemo predati na gazdovanje i održavanje JKP "12. septembar" iz Bajine Bašte - ističe predsednik Milosavljević.

Ambiciozni Bačevčani voljni su da počnu akcije na poboljšanju kvaliteta struje. U tu svrhu radiće se visokonaponski dalekovodi Jasik - Jezdinovac i Jasik - Grčić, ukupne dužine pet kilometara. Istovremeno pripremiće se projektna dokumentacija za dalekovod prema Zapolju.

Osnovna škola "Miladin Kovačević" ušla je u krug kandidata za instaliranje centralnog grejanja i asfaltiranje igrališta. Jedna od aktivnosti biće postavljanje kontejnera za smeće na celoj dužini magistralnog puta koji prolazi kroz ovu mesnu zajednicu.

Zadružni dom, koji se nalazi u ruševnom stanju, biće srušen, a plac uređen, ali se za sada na njemu neće ništa graditi. Urediće se i stara školska zgrada u kojoj je donedavno bio smešten granični bataljon Vojske Srbije. Ona će se koristiti za potrebe mesne zajednice.

M. B. Andrić (Sina)


vesti po rubrikama

^zapadna Srbija

Nastavlja se obnova Đurđevih stupova, jedne od najstarijih srpskih svetinja
Na Tari održan seminar o razvoju seoskog turizma u zapadnoj Srbiji
Miniranje kamenoloma u selu Kamenica kod Kraljeva moglo da bude tragično
U podrinjskim mestima dosta novca za infrastrukturu
   
 


     


FastCounter by LinkExchange