GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 9. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

Evropska komisija odložila parafiranje dva sporazuma sa Srbijom

Blokada viza zbog pakta DSS i SRS

Ksenija Milivojević: Brisel nam je poslao jasan politički signal. Sada smo jedina zemlja u regionu koja ide sve dalje i dalje od Evrope
Suzana Grubješić: To je prva posledica izbora radikala za predsednika Skupštine

U danu kada Evropa slavi godišnjicu početka ujedinjenja, Srbija ne samo da je na začelju kolone koja kani ka Evropskoj uniji, nego je, od juče, njen menjač okrenut u rikverc. Koštuničina ..Izbor radikala za predsednika Skupštine napravio pometnju među investitorima

Tomislav Nikolić oborio cenu akcija, a preti i inflacija

Cena deonica AIK banke i Dunav osiguranja juče opala za sedam odsto, a "Tigra" i "Metalca" oko osam odsto. Novi izbori i usvajanje predloženog budžeta podstiču javnu potrošnju i inflaciju

BEOGRAD - Izbor zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića za predsednika Narodne skupštine juče je uzdrmao Beogradsku berzu, pa je cena najtraženijih akcija pala za više od pet procenata. Tako je nastavljen isti trend od prethodnog dana, kada su u očekivanju izbora radikala, akcije već izgubile više od tri procenta vrednosti. Stav da su najnovija skupštinska dešavanja uticala na..


Politička nestabilnost promenila plan investicija u Srbiji

Vlada koči ulaganje od 380 miliona evra

Firma "Bajotek enerdži" zbog neformiranja vlade za šest meseci odložila početak gradnje fabrike bioetanola u Zrenjaninu

BEOGRAD - Nemogućnost dogovora o formiranju Vlade Srbije ozbiljno ugrožava realizaciju najveće grinfild investicije, vredne 380 miliona evra, ne samo u Srbiji već i na Balkanu, gradnju fabrike za proizvodnju biogoriva u Zrenjaninu. Goran Knežević, predsednik..


Tadić do petka čeka mandatara

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je juče pisma zameniku predsednika SRS-a Tomislavu Nikoliću i liderima DSS-a, NS i SPS-a tražeći da mu do petka odgovore da li posle formiranja skupštinske većine, koalicija koja je formirala skupštinsku ..


Andrija Drašković izručen juče Italiji

BEOGRAD - Andrija Drašković (43), koji je 11. marta uhapšen u Frankfurtu na osnovu evropske poternice na zahtev Odeljenja za borbu protiv mafije iz Barija, izručen je juče popodne italijanskim pravosudnim vlastima, potvrdio je Glasu njegov advokat Veljko Delibašić.
Italijanski istražni organi sumnjiče Draškovića za šverc narkotika i cigareta od 1999. do 2000. godine. Drašković je, kako saznajemo, uz velike mere ..


Istražni sudija u Smederevu proširio istragu u aferi "Indeks"

U prodaju ispita umešani i advokati

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu više niko ne broji koliko je osoba obuhvaćeno istragom u okviru rasvetljavanja afere "Indeks" na Pravnom fakultetu. Prema nezvaničnoj statistici, u pritvoru je sedamnaest bivših i sadašnjih profesora, među kojima su ..


Ostavka direktora Trezora Vesne Džinić

BEOGRAD - Vesna Džinić, direktor Uprave za trezor Ministarstva finansija i član G17 plus podnela je juče ostavku. Ona je izjavila da je razlog ostavke lične prirode i dodala da ne zna ko će je zameniti na mestu direktora Uprave za trezor. Uprava u suštini obavlja poslove državnog bankara jer kontroliše prihode i rashode budžeta, upravlja gotovinskim sredstvima ..

 
 

     

FastCounter by LinkExchange