GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 9. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Proslava 30 godina rada kongresne i koncertne dvorane Centar "Sava"

Među pet najboljih u svetu

U okviru proslave biće predstavljena i knjiga "Sava Centar - hrabrost i avantura" Miloja Popovića, izložba fotografija Milutina Rajkovića, uz nastup Bebi Dol i beogradska premijera baleta "Božanstvena komedija" SNP-a

BEOGRAD - Centar "Sava" obeležiće sledeće nedelje 30 godina postojanja raznovrsnim filmskim, muzičkim i scenskim programom, a od 28. maja do 1. juna predstaviće se i u sedištu UN u NJujorku, na izložbi povodom jubileja.

Direktorka Centra "Sava" Jasna Dimitrijević istakla je juče na konferenciji za novinare da je ovaj centar najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u zemlji i "među pet najboljih od ukupno oko 40 u svetu".

Budući da je izgrađen za potrebe KEBS-a (sadašnjeg OEBS-a), svojevremeno se govorilo prilikom dogovaranja sastanaka: "Kod KEBS-a", a ne kod "Sava" centra.

Projektant je bio arhitekta Stojan Maksimović, čiji će radovi biti predstavljeni 14. maja, na svečanoj proslavi Dana "Sava" centra.
U okviru proslave biće predstavljena i knjiga "Sava Centar - hrabrost i avantura" Miloja Popovića u Art kafeu, dok će u holu Velike dvorane biti otvorena izložba fotografija Milutina Rajkovića, uz nastup Bebi Dol i beogradske premijere baleta "Božanstvena komedija" Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada u Velikoj dvorani, najavio je pomoćnik direktora za kulturu Vuk Žugić.

Centar "Sava" će na svoj dan, 14. maja, dobiti i sertifikat ISO2001, najavila je Jasna Dimitrijević, dodajući da taj standard o modernom poslovanju otvara mogućnosti za budućnost i ostvarenje osnovnog cilja - profesionalne organizacije kongresa i kulturnih produkcija prema evropskim standardima i pozicioniranje Beograda kao jednog od vodećih kongresnih centara u Evropi.

Povodom jubileja, urednica filmskog programa Nevena Đonlić najavila je za 12. maj besplatan celodnevni program, u saradnji sa Kinotekom, Francuskim kulturnim centrom (FKC) i distributerskom kućom Tak, u okviru kojeg će biti prikazani filmovi "Paris chante tojours" (Pijer Montazel) i "Piaf" (Guy Casaril), kao i premijerno "Život u ružičastom", u režiji Olivijea Dana, o životu slavne francuske pevačice Edit Pjaf. NJene pesme predstaviće na koncertu u holu Velike dvorane šansonjerka Enike Silađi.


vesti po rubrikama

^kultura

Proslava 30 godina rada kongresne i koncertne dvorane Centar "Sava"
Novo iz "Narodne knjige"
U Beogradu počinje šesti Međunarodni festival harfe
Premijera u Užičkom narodnom pozorištu