GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

Posle provere kvaliteta mnoge visokoškolske ustanove ostaće bez studenata

Bez dozvole 27 viših škola

Oni koji nisu prošle akreditaciju ove godine neće moći da upišu nove studente, dok škole koje su dobile akt upozorenja imaju tri meseca da isprave sve nepravilnosti. Komisija za akreditaciju radila pod pritiskom interesnih grupa

BEOGRAD - Od 79 viših škola koje su podnele zahtev za akreditaciju, 33 škole su dobile dozvolu za rad, 27 je odbijeno, a 18 je dobilo akt upozorenja, odnosno uslovnu akreditaciju. Preostale četiri škole su se međusobno spojile ili nisu podnele kompletnu dokumentaciju ..

alt= kompletan tekst...Nema para u budžetu za osiguranje kredita za krov nad glavom

Gužva i za stambene pozajmice u francima

Nominalne kamatne stope za kredite u evrima kreću od 5,5 do osam odsto, dok je na "švajcarce" od 4,3 do 5,5 odsto

BEOGRAD - Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita prestaće da odobrava pozajmice uz subvenciju države najkasnije 10. maja, zbog nedostatka sredstava uslovljenog privremenim budžetskim finansiranjem ..

alt= kompletan tekst...


SPECIJALNI DODATAK - VEHABIJE HARAJU SRBIJOM

Visoki nemački zvaničnik Gernot Erler poručio juče u Beogradu

EU neće jednostrano priznati Kosovo

Usmeravamo napore da do rešenja dođe pregovorima, a ne jednostrano i tražimo rešenje koje nikoga neće ostaviti poraženim. Ne razmatramo nijednu drugu alternativu, rekao zamenik nemačkog šefa diplomatije

BEOGRAD - Zamenik ministra inostranih poslova Nemačke Gernot Erler poručio je juče u razgovoru sa najvišim srpskim zvaničnicima u Beogradu da je sudbina Kosova i Metohije u rukama SB UN i da se u Briselu ne razmišlja o reakciji na druge opcije, kao što je jednostrano priznanje ..

alt= kompletan tekst...


Romi protestovali pred Skupštinom

BEOGRAD - Predstavnici Unije Roma Srbije okupljeni ispred Skupštine Srbije, juče su u znak protesta zato što još nije konstituisan parlament niti izabrana nova vlada, poručili da "ako vlast ne haje više za nevolje naroda, neka narod počne da priređuje nevolje vlasti i ako vlast ne mari više za glas naroda, neka narod prestane da sluša vlast" ..

alt= kompletan tekst...


Iskasapio komšinicu

NIŠ - Dejan Janković (32) iz sela Toponica u opštini Gadžin Han, uhapšen je zbog sumnje da je u sredu uveče ubio svoju komšinicu Srbijanku Duraković (70). Janković je nesrećnu ženu iskasapio dok je pokušavala da odbrani svoje prijatelje Milicu Ilić i Vukašina Mladenovića ..

alt= kompletan tekst...


Uhapšen Zlatan V. (33) iz Melnice kod Petrovca na Mlavi

Tukao suprugu do smrti

Uhapšeni je 30. aprila tupim predmetom zverski pretukao suprugu Vesnu Marinković-Živanović (21), koja je od zadobijenih povreda izdahnula

SMEDEREVO - U Maloj Krsni kod Smedereva, u sredu, 2. maja, sahranjena je Vesna Marinković-Živanović (21), koja je preminula usled povreda koje joj je naneo suprug Zlatan V. (33) iz Melnice kod Petrovca na Mlavi. Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju Policijske uprave ..

alt= kompletan tekst...


Izuzev u Srbiji svuda u svetu sve više lovaca koristi oružje sa tetivom

Lukom i strelom na medveda

Zakon o lovstvu Srbije dozvoljava lov na ovaj način, ali ga Zakon o oružju i municiji zabranjuje

Dok se u Evropi sve više lovi lukom i strelom, lovci u Srbiji su "osuđeni" da se i dalje druže samo s puškama. Doduše, kod nas lov lukom i strelom nije strogo zabranjen, ali nije ni dozvoljen. Prema Zakonu o lovstvu Srbije, ova vrsta lova je zabranjena, osim ..

alt= kompletan tekst...

 
 

     

FastCounter by LinkExchange