GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 3. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

Stranke "demokratskog bloka" sve bliže dogovoru

Nova vlada ipak iduće nedelje?

Kalanovićeva (G17 plus): U razgovorima između DS-a, DSS-a i G17 plus došlo je do pomaka u dogovorima o konstituisanju vlade, koja će biti formirana odmah posle prvomajskih praznika. U razgovorima koji su održani pre praznika napravljen je pomak i sve smo dalje od izbora, a još dalje od vlade SRS - DSS

BEOGRAD - Predstojećih nekoliko dana biće odlučujući u pregovorima o sastavu nove vlade, a gotovo sa sigurnošću se može reći da će izvršna vlast biti formirana naredne nedelje, tvrde izvori bliski vrhu stranaka "demokratskog bloka". Zamenik šefa poslaničkog kluba G17 plus ..

alt= kompletan tekst...Misija SB UN predaće izveštaj o Kosmetu do kraja nedelje

Kosmet video kako je ko hteo

Mitić: Biće to opšti izveštaj u kome će interpretacije različitih ambasadora biti drugačije i neće omogućiti konsenzus. Osim ako neko u Vašingtonu nema za cilj da zapali Evropu, onda mu ne bi bilo važno što je Merkelova zapretila protiv jednostranog priznanja

BEOGRAD - Izveštaj misije Saveta bezbednosti o stanju na Kosovu biće dostavljen generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Đi-munu do kraja ove sedmice, a dokument će predati ambasador Belgije u SB Johan Verbeke, koji je predvodio delegaciju 15 ambasadora ..

alt= kompletan tekst...


SPECIJALNI DODATAK - VEHABIJE HARAJU SRBIJOM

Sahranjeni mladići nastradali u Ravaničkoj pećini

Speleologe ubio gas

Za mlade speleologe koban je bio ugljen-monoksid, čija je koncentracija bila deset puta veća od uobičajene

BEOGRAD - Četvorica speleologa, nastradalih u Ravaničkoj pećini kod Ćuprije, sahranjeni su juče u prisustvu mnogobrojne rodbine, prijatelja i kolega sa Rudarsko-geološkog fakulteta. Smrt studenata Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu Boška Madžarevića (23), Bojana Borokića (25) ..

alt= kompletan tekst...


Četvoro mrtvih i osam povređenih u dve nesreće

SREMSKA MITROVICA/SIVAC - U saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak uveče u 18.20 časova dogodila u selu Manđelosu kod Sremske Mitrovice dve osobe su poginule, a osam je povređeno, saopštila je Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici ..

alt= kompletan tekst...


Ove godine 8.678 preduzeća nije redovno plaćalo dažbine državi

Tri milijarde duga za poreze i doprinose

Poreska uprava potražuje dug za prošlu godinu 15,2, a do marta ove godine 3,4 milijarde dinara. PIO fond zaposlenih preti kaznama

BEOGRAD - Službenici Poreske uprave utvrdili su da prošle godine firme i preduzetnici nisu platili 15,2 milijarde dinara poreza i doprinosa. Privrednici, ne samo da nisu namirili ove obaveze prema državi, već ih nisu ni obračunali. Od te sume 29,6 odsto otpada na poreze na zarade ..

alt= kompletan tekst...


Nikola Marković, pobednik konkursa Niške art fondacije

Sa "slavom" ću se nekako snaći

Prva nagrada u konkurenciji oko 800 mladih umetnika iz cele Srbije Markoviću donela "slavu", ali i 10.000 evra. Posle martovske izložbe u Beču, u maju će se predstaviti na jednoj izložbi u Italiji

Stručni žiri, u kojem su bili Olja Ivanjicki, Neda Arnerić i slikar iz Njujorka Radovan - Lale Đurić, na ovogodišnjem, inače drugom po redu konkursu za mlade umetničke talente Niške art fondacije (NAF) prvu nagradu uz 10.000 evra dodelio je mladom niškom akademskom slikaru ..

alt= kompletan tekst...


AKCIJA GLASA JAVNOSTI Pomozimo najsiromašnijim porodicama u Srbiji (27)
Jedanaestočlana izbeglička porodica Vujanić živi u Nišu na ivici opstanka

Životna oluja još traje

Jovica ima 49 godina, usahlog lica, mrljav i sa tužnim uglavnom oborenim pogledom, živi sa još 10 članova svoje porodice u trošnoj zgradi nekadašnjeg niškog obdaništa "Lane". Prozori su bez stakla i zalepljeni nekakvim komadima lima, dasaka i kartona. Krov odavno prokišnjava ..

alt= kompletan tekst...

 
 

     

FastCounter by LinkExchange