GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 3. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Istraga o dvostrukoj tragediji u Popadićima kod Mionice

Sahranjen bivši vozač Slobodana Miloševića

Na groblju u Aranđelovcu sahranjen Slobodan Luković (57), koji je u nedelju stradao u obračunu s policijom, pošto je ranio nevenčanu suprugu Dobriju Nikolić (44) i ubio njenog brata Dušana Nikolića (51)

MIONICA - Na groblju u Gornjoj Toplici, kod Mionice, juče su sahranjeni posmrtni ostaci Dušana Nikolića (51) iz sela Rakari, koga je u nedelju, 29. aprila, u popodnevnim satima u kući njegove sestre Dobrije Nikolić (44) ubio iz pištolja Slobodan Luković (57), policajac u penziji iz Beograda, svojevremeno zaposlen u specijalnom odeljenju MUP-a Srbije.

Luković je kritičnog dana, u mestu Popadić, posle svađe, najpre iz pištolja ranio u nogu nevenčanu suprugu Dobriju, a potom usmrtio njenog brata Dušana, koji je pokušao da je zaštiti. Poslednjem ispraćaju Dušana, koji nije bio oženjen, prisustvovao je velik broj rodbine, prijatelja i meštana, koji su još u šoku zbog tragičnog događaja.

Odbio da se preda

Drama je trajala nekoliko sati, a meštani su oko 17 sati obavestili policiju u Valjevu, da je u dvorištu porodične kuće Dobrije Nikolić došlo do pucnjave. Patrola policije zatekla je Lukovića u dvorištu ispred terase Dobrijine kuće, sa pištoljem i revolverom, koje po naređenju policije nije hteo da preda, a pištolj je usmerio sebi u glavu, preteći da će izvršiti samoubistvo.

Policija je tada blokirala prostor, a iz kuće su uspeli da evakuišu veći broj prisutnih, među kojima je bilo i maloletne dece. U saopštenju se navodi i da su kao pomoć policijskim službenicima angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i pregovarački tim MUP-a Republike Srbije.

Posle dva sata ubeđivanja s pregovaračkim timom i daljeg upornog odbijanja da se preda, kao i da preda vatreno oružje, Luković je pokušao da pobegne i tom prilikom iz pištolja pucao u pravcu pripadnika SAJ-a MUP-a Srbije, posle čega su oni, u cilju odbijanja napada, upotrebili vatreno oružje i naneli mu teške telesne povrede, od kojih je preminuo u Urgentnom centru valjevske bolnice.

U Mionici i susednim kolubarskim selima, ne prestaju ni posle pet dana da kolaju razne priče o ovoj tragediji. Kobnog dana ništa nije nagoveštavalo da će se u kući Dobrije odigrati krvava drama. Dobrija je pre krvavog pira nevenčanog supruga pripremala ručak za sina Đorđa, koji je trebao da dođe iz Beograda, a kod nje je došao brat Dušan i nekoliko prijatelja. U kući je bila i njena podstanarka sa malom bebom.

Novac uzrok tragedije?

Luković je, iznenada, u svom "džipu" ušao u dvorište nevenčane supruge i posle kraće prepirke pucao u nju. Milan Aleksić, istražni sudija Okružnog suda u Valjevu rekao je da za sada se ne može ništa detaljnije reći o uzrocima ove tragedije osim da su Dobrija i Luković bili u emotivnoj vezi, a da će prikupljeni podaci o uviđaju, rezultati obdukcije i saslušani svedoci, rasvetliti pozadinu krvavog obračuna.

Kao mogući motiv pucnjave pominje se ljubomora, ali i novac, koji je Dobrija, navodno, pozajmila od Lukovića, sa kojim je bila u dvogodišnjoj vezi. Luković je imao vikendicu u banji Vrujci, iz koje je kobnog dana i došao u Popadiće.

U Aranđelovcu je juče sahranjen i Slobodan Luković. Kako Glas saznaje, Luković je radio u Beogradu, a 1999. godine je penzionisan. Tada se iz Aranđelovca preselio u prestonicu. Bivša supruga s kojom ima sina i ćerku, tragično je nastradala pre 19 godina. Luković je najpre radio u banji Vrujci, a posle u opštini Valjevo, posle čega se zaposlio u policiji.

Građani Aranđelovca kažu da je važio za mirnog i porodičnog čoveka. Sagovornik Glasa kaže da sa Dobrijom nije bio u braku, već da je s njom bio u intimnoj vezi, a da je ona sa njim bila zbog novca. Pre nego što su ga teško ranili policajci, Slobodan je, kako kaže izvor Glasa, zvao kćerku i sina i rekao im: "Dođite, napravio sam s....".

Navodno je samo hteo da zaplaši Dobriju, a spekuliše se i da je ona ranjena od metka koji je rikošetirao. Slobodan Luković je rođen u Arilju. Bio je penzionisani policajac Pete uprave MUP-a Srbije za obezbeđenje funkcionera i objekata, a prema nezvaničnim saznanjima, bio je i lični vozač pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.

J. S. - B. O. - G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Istraga o dvostrukoj tragediji u Popadićima kod Mionice
Sahranjeni mladići nastradali u Ravaničkoj pećini
Draškovića sutra izručuju Italiji
DNK laboratorija otkriva kriminalce
Četvoro mrtvih i osam povređenih u dve nesreće