GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 23. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

SNV Kosmeta pozvao raseljene da se okupe na prelazu Rudnica

Masovno okupljanje za početak povratka

Organizovan je dolazak 10.000 ljudi, koji će govoriti u ime 250.000 raseljenih, ali apelujem i na političke stranke da se pridruže zajedničkoj odlučnoj borbi za povratak i rašire glas o velikom okupljanju, rekao je Milan Ivanović

BEOGRAD - Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije i Udruženje prognanih i nestalih pozivaju sve prognane da se 26. i 27. aprila, tokom Misije SB UN okupe na prelazu Rudnica na administrativnoj liniji sa pokrajinom i da masovnošću pokažu želju da žive ..


Nekorektno policijsko saopštenje

Posle napada na novinara Glasa javnosti i Kurira Zorana Šaponjića u Novom Pazaru dok je, obavljajući profesionalni zadatak, pokušavao da fotografiše pogrebnu kolonu koja je nosila telo pokojnog vehabije Ismaila Prentića, oglasila se preksinoć novopazarska policija saopštenjem u kome je rečeno da policija proverava navode prijave Zorana Šaponjića, kao i da se radi na identifikaciji nepoznatog napadača. U saopštenju se još navodi da je novinar Zoran Šaponjić prijavio da je nepoznata osoba pokušala da mu otme fotoaparat dok je pokušavao da slika sahranu ubijenog vehabije.Šokirani smo ovakvim saopštenjem policije. Sam Šaponjić kaže: "Ozlojeđen sam i iznenađen ovakvim policijskim saopštenjem jer sam precizno opisao šta se dogodilo".Posle ovakvog saopštenja novopazarske policije, nakon napada za sada neidentifikovanih ..


Čuveni genetičar Miodrag Stojković razmišlja o odlasku iz Srbije

Moramo da budemo brži i efikasniji

Doktor Stojković kaže da, posle mnogih problema s pokretanjem Centra za veštačku oplodnju i istraživanje matičnih ćelija na koje je naišao, razmišlja da prihvati ponude koje dobija iz velikih evropskih i američkih laboratorija

LESKOVAC - Iako su ključevi Centra za veštačku oplodnju i istraživanje matičnih ćelija još pre deset meseci na pompezan način predati doktoru Miodragu Stojkoviću, centar i dalje ne radi. Završni radovi u zgradi su zaustavljeni jer opština Leskovac nije imala novac ..


Stočari iz Lužničke doline propadaju zbog švercovanog mesa

Proizvođači se ne uklapaju u cenu

Mesare iz "uvoza" čistu krtinu nabavljaju za 250 dinara po kilogramu. Zimus su se volovi prodavali po 1,65 evra po kilogramu, a sada ne mogu da se prodaju ni za evro i po

Stočari iz sela Lužničke doline, između Požege i Užica, tvrde da je poslednjih nekoliko meseci naglo pala potražnja za mesom koje oni proizvode i da već mesecima ne uspevaju da prodaju krave, volove i junad jer je uvozno meso mnogo jeftinije.Naši sagovornici iz ovih sela ..


Olivera Jevtić posle trijumfa na maratonu oporavlja se na Zlatiboru

Za Beograđane i Hram Svetog Save

Kada sam preživljavala teške trenutke u životu, obećala sam da ću posle najteže trke u životu pomoći izgradnju Hrama. Tokom trke govorila sam u sebi "Bože, daj mi samo da izdržim trku i ispunim obećanje" jer za mene izgradnja naše svetinje traje kao maraton, kaže naša najbolja atletičarka

Srpska atletičarka Olivera Jevtić dan posle trijumfa na Beogradskom maratonu provela je na Zlatiboru, gde se oporavlja posle povrede zadnje lože desne noge koju je doživela na petom kilometru trke. Jevtićeva je u cilj ušla vidno hramajući, a dodatni bol Srpkinji je ..


U Jasenovcu održana komemoracija žrtvama ustaškog režima

Zločin bez opravdanja

Stjepan Mesić: NDH i ustaštvo su bili zločinačke tvorevine

Nekoliko hiljada bivših logoraša i građana Hrvatske obeležili su juče godišnjicu proboja logoraša iz najokrutnijeg ustaškog koncentracionog logora u Jasenovcu.Uz predstavnike verskih i društvenih zajednica Hrvatske, komemoraciji je, u ume predsednika vlade Ive Sanadera, prisustvovao ministar nauke i obrazovanja Zoran Primorac koji se obratio prisutnima. Ali učesnike skupa je nadahnutim govorom najviše ganuo predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, koji im se ..


 
 

     

FastCounter by LinkExchange