GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 22. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

GLASOVA KUHINJA

 

PUNJENE PEČURKE

SASTOJCI
pola kilograma šampinjona
puter
peršunov list
punomasni beli sir
so

PRIPREMA
Očistiti i oprati pečurke i sa svake skinuti nožicu. U pleh namazan puterom poređati pečurke, posoliti po ukusu, svaku napuniti izdrobljenim sirom i posuti peršunovim listom. Zapeći u rerni i služiti toplo. Od drški pečuraka možete napraviti čorbu.

SLADAK KUPUS

SASTOJCI

glavica svežeg kupusa
čaša paradajza
so, začin Ce, biber
prstohvat origana
dva korena šargarepe
peršunov list

PRIPREMA
Očišćenu i opranu glavicu kupusa podeliti na četiri dela, ukloniti koren i poređati u veću šerpu da četvrtine pokriju dno. Šargarepu isečenu na kolutove posuti po kupusu, posoliti i začiniti začinom Ce, naliti sa dve čaše vode, poklopiti i dinstati da kupus omekša. Kad je kupus skoro gotov dodati čašu paradajza ili dva sveža paradajza i vode da dođe do pola poređanog kupusa, posuti peršunovim listom, origanom i biberom po ukusu, ostaviti da još malo da krčka pa skloniti sa vatre.

KOLAČ S VIŠNJAMA

SASTOJCI
120 g putera
200 g šećera
šest jaja
soda bikarbona
kašika ruma
pakovanje višanja
prah šećer
vanilin šećer

PRIPREMA
Umutiti čvrst sneg od belanaca i skloniti na stranu. U drugoj posudi penasto umutiti žumanca, šećer i puter, dodati šne od belanaca, izmešati i na kraju dodati brašno u koje ste dodali na vrh noža sode bikarbone. Sve blago izmešati varjačom pa dobijeno testo sipati u pleh koji ste obložili pek papirom ili namazali margarinom i posuli brašnom. Po testu poređati višnje ne previše gusto i staviti da se peče. Gotov kolač seći na kocke i posuti prah šećerom izmešanim sa vanilin šećerom.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za nedelju
Četvrti dan prolećne nedelje mode odigrao se na putu Beograd - Vršac
Majstorije tajlandskih kuvara u srcu naše prestonice
GLASOVA KUHINJA