GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 22. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Četvrti dan prolećne nedelje mode odigrao se na putu Beograd - Vršac

Livadska mlada u romantičnom vozu

Kako su ljubitelji mode već navikli, u okviru nedelje brojnih modnih događaja, uvek se nađe mesta za pravo iznenađenje. Modna kuća "Selekt" ove godine je odlučila da publici koja prati program 10. "Rimel fešn selekšena" priušti da nove modele "Afrodite mode collection" i kolekciju Jelene Nikolić prikaže na nov način, odnosno u prostoru voza "Romantika".

Na putu od Beograda do Vršca u atraktivnom prostoru nanizanih vagona manekenke su prošetale niz romantičnih kreacija. I dok se kuća AMC, kao što smo od njih navikli, odlučila za elegantne komplete i haljine, Jelena Nikolić je, u saradnji sa Etno-mrežom, za ovu priliku odabrala temu "Livadska mlada".
Prelepe haljine od pamuka i lana koje je Jelena kreirala za ovu manifestaciju predstavljene su kako venčanice, iako, kako ona kaže, svaka od njih može biti izbor odevanja i za neku drugu priliku. Ono što njenu kolekciju čini posebnom jeste pečat tradicije, odnosno niz detalja kao što su heklani i vezeni motivi. Haljine je upotpunila vencima za glavu, koje je napravila od prelepih, crvenih cvetova maka. Ovaj cvet našao se kao detalj i na pojedinim modelima u vidu veza.

Kreatorka Valentina Obradović, koja za AMC stvara fantastične modele za elegantnu damu, ni ovoga puta nije puno odstupila od svog stila. Romantična priča u jednom vozu zvanom "Romantika" obuhvatila je komplete koji svojim krojem ističu liniju ženskog tela. Sakoi naglašenog struka, bluze od tanjih materijala, suknje do kolena, haljine, detalji u vidu velike ili manje mašne i još po nešto karakterišu prolećne modele koje predlaže kreatorka. Boje koje je odabrala su crna i bela, kako zasebno tako i u različitim kombinacijama, dok su pojedini modeli urađeni u bež nijansi.

M. Čolić,Foto: Mladen Šurjanac


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za nedelju
Četvrti dan prolećne nedelje mode odigrao se na putu Beograd - Vršac
Majstorije tajlandskih kuvara u srcu naše prestonice
GLASOVA KUHINJA