GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 22. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Skupštini upućeno devet zakona

BEOGRAD - Skupštini Srbije koja još uvek nije do kraja konstituisana vlada je uputila na razmatranje čak devet zakonskih predloga, javlja Tanjug.

Vlada Srbije je prvi predlog zakona, prema podacima sa sajta Skupštine, dostavila samo šest dana po raspisivanju izbora, 17. novembra, a reč je o predlogu zakona o Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

U Skupštinu su 24. novembra stigla još tri teksta - predlozi zakona o zaštiti biljnih sorti, o zaštiti od jonizujućih zračenja i o nuklearnoj sigurnosti, kao i o potvrđivanju evropske povelje o lokalnoj samoupravi. Poslednjeg dana novembra u proceduru je ušao i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2007. godinu. Decembarska aktivnost vlade u zakonodavnoj oblasti rezultirala je predlozima zakona o privrednim prestupima, sprovođenju konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništenju, predlogom da se potvrdi sporazum o trgovini i ekonomskoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Izraela.
Dva dana uoči Nove godine u Skupštinu Srbije stigao je Predlog zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, dok je prvi zakonski predlog u ovoj godini Vlada Srbije najavila kroz nacrt zakona o restituciji.

U skupštinskim službama Tanjugu je, međutim, rečeno da, kada se formira nova vlada, ona mora Skupštini da podnese nov ili istovetni tekst predloga već dostavljenih zakona.


vesti po rubrikama

^politika

Ruska taktika je prolongiranje odluke
Predstoji period pojačanih aktivnosti o statusu Kosmeta
Uspešna diplomatska akcija Beograda
Misija UN ide u Mitrovicu
Izvori Glasa iz NS povodom navodnog dogovora o vladi
Skupštini upućeno devet zakona
   


     


FastCounter by LinkExchange