GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 22. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Izvori Glasa iz NS povodom navodnog dogovora o vladi

Bez Velje, posao neće da valja

NS: Ne verujemo da bi nam Koštunica radio iza leđa, verovatnije je da DS ponovo preko medija plasira "puste snove"

BEOGRAD - Tadić, Koštunica i Dinkić, mogli bi krajem iduće nedelje da obaveste javnost da su postigli dogovor oko formiranja nove vlade potvrđeno je juče Glasu u redovima bliskim jednoj od pomenutih stranka. Koštunica je, tvrdi naš sagovornik, u načelu "pristao" na ponudu DS-a po kojoj on ostaje na mestu premijera, Božidar Đelić (DS) biće potpredsednik, dok bi većina ministarstava bila u rukama DS-a.

NEOBAVEŠTENI IZ DS

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je juče da je za Srbiju "veoma važno da dobije demokratsku i proevropsku vladu" podsetivši da je "DS dala dve vrlo jasne ponude, poznate javnosti, na koje očekuje odgovor potencijalnih partnera".
- Verovatnije je da će vlada biti formirana i ne znamo šta bi bilo gore - vlada DSS-a i SRS-a ili izbori, ocenio je Petrović u izjavi Tanjugu, dodajući da "nije upoznat " da li je bilo tajnih razgovora na relaciji Tadić-Dinkić-Koštunica o novoj vladi.

- Ukoliko dogovor oko kadrovskih rešenja, koji predviđa da sva ministarstva budu regulisana tako da, ako je ministar iz jedne stranke, njegov zamenik bude iz druge, što bi bio princip primenjen i na ostale institucije, onda nećemo još dugo čekati na vladu, kaže naš sagovornik, uz napomenu da bi sve moglo da bude gotovo u prvoj nedelji maja.
Prema pisanju medija, DS je predložio DSS-u i G17 plus da nova vlada ima 24 ministarstva i jedno potpredsedničko mesto. Od toga bi 13 mesta i potpredsednika dobila DS, sedam mesta i premijera DSS i četiri ministarstva G17 plus.

Budući da stranke, za sada zvanično demantuju tačnost ovih informacija, teško je zaključiti kome da verujemo-zvaničnim ili nezvaničnim izvorima. Bilo kako bilo, tek, na osnovu reči sagovornika iz stranke koalicionog partnera DSS, Nove Srbije, stvari neće ići baš tako glatko. Naš sagovornik iz ovih redova kaže, da ne zna ništa o sastanku Tadić, Koštunica, Dinkić, na kome je navodno postignut dogovor o vladi, ali kako kaže, ako se ispostavi da je to istina i to desilo bez znanja NS, "posao neće da valja".

- Izgleda da pojedinci zaboravljaju da smo i mi u paketu za pregovore. Prema tome ne može niko u naše ime da odlučuje ili ugovara naše pozicije u budućoj vladi. Ne verujem da bi Koštunica radio nešto nama iza leđa. Više mi je verovatno da DS ponovo preko medija plasira neke svoje "puste snove" - kaže naš sagovornik.
Svi sagovornici negiraju mogućnost formiranja vlade DSS-a i SRS-a, iako se o tome dosta spekuliše kao o jednom od mogućih rešenja, podsećajući da je radikale iz ove priče elegantno izvukao politički testament Vojislava Šešelja, koji ih obavezuje da ne prave koalicije ni sa jednom strankom.

B.R.


vesti po rubrikama

^politika

Ruska taktika je prolongiranje odluke
Predstoji period pojačanih aktivnosti o statusu Kosmeta
Uspešna diplomatska akcija Beograda
Misija UN ide u Mitrovicu
Izvori Glasa iz NS povodom navodnog dogovora o vladi
Skupštini upućeno devet zakona
   


     


FastCounter by LinkExchange