GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 22. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Uspešna diplomatska akcija Beograda

JAGODINA - Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Sanda Rašković-Ivić izjavila je da će misija Saveta bezbednosti UN, zahvaljujući diplomatskoj ofanzivi Beograda, posetiti, osim Beograda i Prištine, sever Kosova i Metohije i srpske enklave u Pokrajini, javlja Beta.

Ona je, gostujući na jagodinskoj televiziji Palma plus, preksinoć rekla da je "zahvaljujući diplomatskoj ofanzivi Beograda i razgovorima sa ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti UN, promenjen prvobitni plan posete misije Saveta bezbednosti UN Srbiji, koji je podrazumevao posetu Prištini, Beogradu i trećeg dan odlazak u Beč".
Rašković-Ivić je navela da je iz tog plana otpao Beč jer je Beograd insistirao da misija, čiji je cilj utvrđivanje činjenica i sprovođenje standarda na Kosovu, poseti sever Kosova i Metohije i srpske enklave u Pokrajini.

- To je uvaženo, tako da će delegacije Saveta bezbednosti UN, nakon Beograda i Prištine, posetiti i severnu Kosovsku Mitrovicu i tamo razgovarati sa predstavnicima Srba, a onda će se uputiti u neke od srpskih enklava, kazala je Rašković Ivić.

Ona je rekla da se "u nekoj kancelariji u Prištini ne može utvrditi činjenično stanje na terenu i podsetila da je i Kai Ejdeu trebalo tri meseca da napravi izveštaj.

Prema njenim rečima, plan je promenjen u petak i još ne zna koje će enklave posetiti misija.
- Mi smo ponudili široku lepezu i gde god da odu, u Novo Brdo, Osojane, Orahovac, Veliku Hoču, Brestovik ili bilo gde drugde, dobiće pravu sliku stanja na terenu, navela je Rašković-Ivić. Ona je ukazala da je prvobitnom planu bilo predviđeno da se misija u Prištini sastane i sa predstavnicima "šest srpskih partija na Kosovu, koji ne predstavljaju ni svoje porodice".

- Ne želim da ih imenujem, ali oni će se sami prepoznati. Kada je reč o akciji masovnog povratka Srba, preko prelaza Jarinje, između Raške i Kosovske Mitrovice, Koordinacioni centar ne učestvuje u tome, ali podržava tu akciju, kazala je Rašković-Ivić.


vesti po rubrikama

^politika

Ruska taktika je prolongiranje odluke
Predstoji period pojačanih aktivnosti o statusu Kosmeta
Uspešna diplomatska akcija Beograda
Misija UN ide u Mitrovicu
Izvori Glasa iz NS povodom navodnog dogovora o vladi
Skupštini upućeno devet zakona
   


     


FastCounter by LinkExchange