GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 22. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Kostreš: Ko krije ugovor o autoputu Horgoš-Požega

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš uputio je žalbe Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću jer mu nadležne republičke institucije nisu u zakonskom roku dostavile tekst Ugovora o davanju koncesije za izgradnju i korišćenje autoputa od Horgoša do Požege, prenosi Fonet. Kostreš je 2. aprila, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražio tekst ovog ugovora od Vlade Srbije, Ministarstva za kapitalne investicije i Ministarstva finansija, ali nijedna od ove tri državne institucije nije ispunila svoju zakonsku obavezu, kaže se u saopštenju.

Ugovor o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje autoputa od Horgoša do Požege je 30. marta 2007. godine potpisao ministar Velimir Ilić sa konzorcijumom koji čine "FCC" i "Alpine Mayreder".

- Sada je već sasvim očigledno da je u pitanju pokušaj da se sadržaj potpisanog ugovora sakrije od svih onih koji nisu spremni da poveruju da je taj ugovor u njihovom interesu. Ostaje sve veća sumnja da su tim ugovorom oštećeni ne samo građani Vojvodine, već i država Srbija. Ako nije tako, zbog čega se ugovor i dalje krije - navodi Kostreš.


vesti po rubrikama

ekonomija

"Soravija" zbog zgrade SUP-a tuži Srbiju
Država traži od Pošte donaciju za republički budžet
Kostreš: Ko krije ugovor o autoputu Horgoš-Požega
Vlada poslala četvoro službenika na prolećno zasedanje MMF-a i Svetske banke
Posle razgovora sa nadležnima proizvođači povrća odustali od protesta