GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 21. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Iz Bulevara kralja Aleksandra (10) kreće 20. beogradski maraton

Reka sreće nek poteče

Svaki jubilej je neka vrsta prekretnice, tako bi i mi poželeli da u budućnosti krenemo malo brže i kvalitetnije iako je reč o najtežoj i najdužoj atletskoj disciplini - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, pozivajući Beograđane da učestvuju u ovoj manifestaciji

Došao je dan maratonske trke u Beogradu. Prema očekivanju organizatora, u svom dvadesetom izdanju najveći atletski događaj glavnog grada okupiće na stazi oko 2.000 maratonaca i učesnika polumaratonske trke. Naravno, kao i svake godine, najmasovnija će biti "Trka zadovoljstva", u kojoj će na pet kilometara svoj doprinos atletskom događaju dati učenici osnovnih i srednjih škola kao i veliki broj rekreativaca. Glavna trka počinje tačno u 10 časova iz Bulevara kralja Aleksandra, ispred poslovnice "Jata", dok će "Trka zadovoljstva" startovati 15 minuta kasnije

- Pripremili smo se za maraton i nadam se da će biti uspešan, pre svega u sportskom smislu. Učinićemo sve da slika sa beogradskih ulica svetu predstavi i promoviše našu zemlju na najlepši način. Svaki jubilej je neka vrsta prekretnice, tako bi i mi poželeli da u budućnosti krenemo malo brže i kvalitetnije iako je reč o najtežoj i najdužoj atletskoj disciplini - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, pozivajući Beograđane da učestvuju u ovoj manifestaciji.

Takođe, potrebno je istaći da će u okviru 20. beogradskog maratona biti održano i Prvenstvo Srbije, kao i Treće regionalno vojno prvenstvo. U "Trci zadovoljstva" učestvovaće oko 100 osoba sa invaliditetom i učesnici humanitarne trke s koje će prikupljeni novac biti usmerena akciji "Škola bez nasilja", organizaciji za zaštitu životinja "Orka" i projektu "Sigurna kuća".

Cilj svih trka je na Terazijama kod hotela "Moskva", gde će najuspešnijim atletičarima biti i uručene nagrade za postignute rezultate. Zamenik gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović istakla je da sve gradske službe spremno dočekuju početak maratona.

- Ovo je najveća sportska manifestacija u Beogradu i Srbiji, i to je jedna od najlepših "slika" glavnog grada koja će obići ceo svet - poručila je Radmila Hrustanović, uz napomenu da su gradske službe posao obavile na vreme i da je sve spremno za start jubilarne manifestacije.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Novi predsednik Dragan Kapičić spreman da poštuje Statut KSS
Dalas, Finiks, San Antonio i Detroit favoriti za titulu
Promoteri 20. beogradskog maratona skakači u dalj Majkl Pauel i Bob Bimon
Iz Bulevara kralja Aleksandra (10) kreće 20. beogradski maraton
Srpske teniserke savladale Sloveniju sa 2:1 u 3. kolu Evro-afričke zone u Plovdivu
Predsednik Nenad Popović složio se s kaznama trenera Đukića
Trener Crvene zvezde nema ništa protiv minimalne pobede i nad Mladošću