GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 21. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Promoteri 20. beogradskog maratona skakači u dalj Majkl Pauel i Bob Bimon

Rekordi postoje da bi bili oboreni

Ko bi drugi mogao da dođe u Beograd posle prošlogodišnjeg gostovanja neprikosnovenog šampiona kraljice sportova Amerikanca Karla Luisa nego još jači i uspešniji od njega. Iako je bio u Beogradu na dan kada je prvi put potekla reka maratonaca, legendarni svetski rekorder skoka u dalj Bob Bimon opet je stigao u srpsku prestonicu ovog puta kao specijalni gost glavnog promotera Majkla Pauela, onog koji je posle 23 godine oborio Bimonov neverovatni rekord.

- To je bio poseban dan za mene. Pamtim da je sunce počelo da zalazi i da sam stajao na stazi kao na vrhu planine. Shvatio sam da trčim i od tog trenutka kada sam krenuo, kada sam ušao u taj vazduh, imao sam utisak da je prošao jedan sat do trenutka kada sam doskočio u pesak - prisećao se Bimon trenutka kada je na OI u Meksiku 1968. godine skočio 8,90 m i postavio neverovatan rekord.

Ipak rekordi postoje da bi bili obarani, i to je 23 godine kasnije uspeo Majkl Pauel na prvenstvu sveta 1991. godine u Tokiju. Skočio je 8,95 metara i oborio 23 godine star Bimonov rekord
- Bio sam jedan od najvećih obožavalaca Boba Bimona. Uspeh koji je on imao je bio nešto magično i gotovo nemoguće. Tek kada je Karl Luis pokazao da je taj rekord (8,90 m) dostižan, pomislio sam da, kada može on, mogu i ja.

- Mnogi su me potom pitali kako sam uspeo. A ja sam odgovorio da sam jednostavno morao... Sa ove vremenske distance, pitam se kako je to uopšte bilo moguće - uz osmeh je ispričao promoter Beogradskog maratona.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Novi predsednik Dragan Kapičić spreman da poštuje Statut KSS
Dalas, Finiks, San Antonio i Detroit favoriti za titulu
Promoteri 20. beogradskog maratona skakači u dalj Majkl Pauel i Bob Bimon
Iz Bulevara kralja Aleksandra (10) kreće 20. beogradski maraton
Srpske teniserke savladale Sloveniju sa 2:1 u 3. kolu Evro-afričke zone u Plovdivu
Predsednik Nenad Popović složio se s kaznama trenera Đukića
Trener Crvene zvezde nema ništa protiv minimalne pobede i nad Mladošću