GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 21. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


AKCIJA GLASA Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (47)

Zapad mora da shvati opasnost od širenja Albanaca

Svetislav Vlahović, profesor književnosti

Kao prvo, nezavisnost nikako ne dolazi u obzir. Zamislite, posle toliko progona, nasilja i svih onih nevolja koje smo doživeli i doživljavamo, predati Kosovo i Metohiju Albancima bio bi krajnji cinizam. Od pamtiveka Kosovo i Metohija pripadaju Srbiji, tako da je nezavisnost nezamisliva. Ako ne postoji nijedna druga solucija, onda bi trebalo podeliti Kosmet na teritorije, pa da, recimo, nama pripadne severni deo.

Međutim, u tom slučaju bilo bi nepravedno prema Srbima iz južnog dela. Zato smatram da bi najbolje rešenje bilo da se još neko vreme prolongira trenutno pitanje statusa. Dok bi to trajali, trebalo bi da pokušamo u što više zemalja sveta da pronađemo saveznike, koji bi na kraju potpuno podržali naše zahteve.

OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu predlog Martija Ahtisarija o rešavanju konačnog statusa Kosova i Metohije i sve veće pritiske albanske strane i pojedinih lobista u svetu koji se zalažu za otcepljenje srpske pokrajine od teritorije Srbije, Glas javnosti, na zahtev velikog broja čitalaca - intelektualaca, javnih ličnosti i prijatelja Srbije još jednom otvara polemiku kako bi svi zainteresovani izneli svoje predloge, ideje i diskusije putem imejla: kosovo@glas-javnosti. co. yu

Treba da obavestimo svet kako je došlo do ove situacije, jer mi nemamo potrebu išta da krijemo, s obzirom na to da je istina na našoj strani. Zapad, pre svega, mora da shvati opasnost od eskalacije i širenja Albanaca, jer će, u slučaju da se nastavi ovako, to predstavljati veliki problem za njih.

Kada je reč o Rusiji, mislim da od njih nemamo neku veliku pomoć, ali se, dokle god je Putin predsednik te zemlje, nadam da će oni odreagovati u pravom trenutku, kada je to najpotrebnije. Rusija treba da shvati da smo mi njeni jedini iskreni saveznici i da trebamo biti u što većoj kohabitaciji.

Ono što mene iskreno brine jeste što sam svojevremeno, dok sam još živeo na Kosovu i Metohiji, čuo da su Albanci Zapadu dali za naše sveto parče zemlje oko 20 milijardi maraka, tako da me njihova sadašnja reakcija uopšte ne iznenađuje. Tamo se nalazi veliko bogatstvo ruda, minerala, nafte, sve ono zašta je Zapad iznad svega zainteresovan.

Mi moramo da se drugačije postavimo prema ovom problemu, i u slučaju da Albance interesuje samo nezavisnost, najavimo svetu da ćemo izvršiti intervenciju. To je naša zemlja, i mi imamo apsolutno pravo da je branimo svim sredstvima.


vesti po rubrikama

^feljton

Prepiska o arbanaskim nasiljima u Staroj Srbiji 1898-1899 (8)
AKCIJA GLASA Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (47)
 


     


FastCounter by LinkExchange