GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedeljak 01. 4. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
OBLAST BRANKOVIĆA

EU nije zvanično bezrezervno podržala Ahtisarija

"Uvažavanje Beograda"samo radi mira u kući

Kubiš: Bez obzira na to kakvo rešenje bude u SB UN, ne sme biti presedan uuuŠtajnmajer: Od svih rešenja Ahtisarijevo je najbolje

BEOGRAD - Ahtisarijev plan je osnova za razgovore i rezoluciju o Kosmetu u Savetu bezbednosti, ali u obzir se ..


SPECIJALNI DODATAK - PLAN MARTIJA AHTISARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU

Vrbica - praznik dečje radosti

BEOGRAD - Dva velika hrišćanska praznika - Lazareva subota i Vrbica juče su svečano obeležena u svim hramovima SPC.
Lazareva subota je praznik ustanovljen u znak sećanja na događaj u Vitaniji, kada je Isus Hristos digao iz groba preminulog Lazara četiri dana posle smrti, i tako počinio jedno od svojih najvećih čuda. Taj praznik u pravoslavnoj hrišćanskoj veri označava pobeda života nad smrću.
Pravoslavni vernici istovremeno proslavljaju i Vrbicu koja, prema kanonu SPC, počinje službama bdenja u navečerje Cvetne nedelje, svečanog ulaska Hristovog u Jerusalim. U pravoslavne hramove unose se vrbove grančice, koje tu ostaju do nedeljne liturgije na Cveti, kada se obavlja ritual blagosiljanja vrbe, koje se potom dele narodu. One simbolizuju palmine grane kojima su hrišćani pozdravljali Spasitelja na ulasku u Jerusalim.
Vrbica je i praznik dečje radosti jer je, prema Jevanđelju, Hristos polazeći za Jerusalim rekao - "Pustite decu k meni, jer takvih je carstvo nebesko".
Na fotografiji: Ispred crkve Svetog Marka u Beogradu.


U Ministarstvo poljoprivrede za dva dana stiglo 32.000 zahteva za pozajmice

Tuča za kredite za setvu

Banke nisu stigle toliko brzo da obustave prijem zahteva, kada je ispunjena kvota od planirane dve milijarde dinara, pa su potraživanja premašila 50 odsto te sume

BEOGRAD - Dve milijarde dinara kratkoročnih pozajmica, koje je obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede ..


Uprkos najnovijem napadu albanskih terorista na manastir Visoki Dečani, obnova srpskih svetinja na Kosmetu je u toku

Danju grade ,a noću miniraju

Od 1999. godine uništeno ukupno 150 objekata SPC i sada se obnavlja 35 zdanja prema programu Komisije za sprovođenje obnove za srpske pravoslavne objekte na Kosmetu

Kosovska policija potvrdila je tek juče da je na zid dvorišta manastira Visoki Dečani ispaljena granata iz ručnog bacača. Policija je u saopštenju navela da je ..


Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći

VRBAS - U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila juče pre podne na autoputu Subotica-Novi Sad, kod Vrbaske petlje, poginule su četiri osobe, rekao je agenciji Beta dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Vrbasu Mira Andrijašević. U sudaru je učestvovalo pet vozila, a život je izgubilo dvoje putnika automobilu "mazda 6" austrijskih registracija, kao i dvoje putnika..


INTERVJU : Andreja Mladenović, potpredsednik KK Partizan

Partizanu nedostaje sigurnost

Teško je u ovom trenutku naći kompaniju, pogotovo van državnog sektora i javnih preduzeća. Partizan nema mogućnosti ili nameru da nekoga prisili na sponzorstvo

Košarkaški klub Partizan dobio je prošlog avgusta veliko pojačanje u organizacionom delu. Član izvršnog odbora grada Beograda zadužen za sport i portparol ..

 
 

     

FastCounter by LinkExchange