GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 27. 2. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 

Međunarodni sud pravde u Hagu juče doneo oslobađajuću presudu po tužbi Bosne i Hercegovine protiv SRJ

Država Srbija nije kriva!

Sud u Hagu utvrdio da tadašnja SRJ "ništa nije učinila da spreči genocid" nad muslimanima u Srebrenici, koji su, kako se navodi, počinile snage Vojske Republike Srpske, ali je naglašeno da genocida "nije bilo u drugim krajevima BiH". "Finansijska odšteta ne bi bila primereni oblik reparacije" za prekršene obaveze, ali BiH ima pravo na "simboličnu kompenzaciju"

Zvanični organi Savezne Republike Jugoslavije nisu planirali, ni počinili genocid nad muslimanima u Srebrenici u julu 1995, ali su prekršili svoje obaveze da spreče genocid i kazne počinioce, presudio je juče Međunarodni sud pravde u Hagu ..

alt= kompletan tekst...


Ispovesti srpskih logoraša koji su preživeli pakao u muslimanskom logoru "Čelebići" kod Konjica

A sad, posle svega, mi ispadosmo zločinci...

Milojka Antić: Hazim Delić me silovao tri puta. Mile Kuljanin: Brata su mi, od 17 godina, ubili, za njegovim kostima i danas tragam. Velibor Mrkajić: Bili su i sa neke strane televizije da nas snimaju, ali smo tek posle saznali da su to prikazali kao da je srpski logor. Vaso Kuljanin: Samo čuješ udarce, kukanje, pa nestane glas. Kao u jame da bacaju

- Nekada sam mislio, muško kad plače, da je pizda, a sad, kad god se sina setim, ne mogu da ne plačem. Neću ga prežaliti dok sam živ. Ali, sjutra da mi dovedu tog što mi je sina ubio, ja mu ne bih mogao presuditi. Nek ga sudbina kazni. I, danas kažu da ..

alt= kompletan tekst...


Bankari naplaćuju debele provizije za transfer novca

Građane deru odoka

Za podizanje sopstvenog novca klijent Alfa banci mora da plati 0,8 odsto, ili minimalno 100 dinara, dok Rajfajzen uzima 0,8 odsto ili najmanje 1.000 dinara

BEOGRAD - Da banke ostvaruju ogromne profite u Srbiji i da naši građani ne pitaju za cenu kada treba da uzmu kredit, odavno nije vest. Ali da klijenti moraju da plate debele provizije samo da bi sa računa podigli sopstveni novac ..

alt= kompletan tekst...


Teška saobraćajna nesreća u niškom prigradskom naselju

Poginuli otac i ćerka

Goran Milojković (43) i njegova osmogodišnja ćerka Ana stradali kada je "jugom 45" udario u kombi "mercedes". U nesreći teško povređena Goranova druga ćerka, desetogodišnja Miljana i supruga Tatjana Stojanović (34)

NIŠ - Goran Milojković (43) i njegova osmogodišnja ćerka Ana, koji su u subotu poginuli u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Donja Vrežina - Malčanska petlja, biće sahranjeni danas na groblju u Brzom Brodu ..

alt= kompletan tekst...


Šefovi svetskih velesila nezainteresovani za posetu Beogradu

Nema vajde od Srbije

Nijedan šef države ne dolazi iz bilo kakve želje da bi samo nekog video. Svako od njih ima svoje političke razloge, a ako Putin i dođe on ima puno političkih razloga za posetu Beogradu, kaže bivši diplomata pri UN Branko Branković

BEOGRAD - Ukoliko se i obistini najava da bi predsednik Rusija Vladimir Putin ovog leta mogao da poseti Srbiju, bila bi to njegova druga zvanična poseta Beogradu. Ruski predsednik je u junu 2001. godine, na poziv jugoslovenskog predsednika ..

alt= kompletan tekst...


Nastavak konsultacija DS-a i DSS-a o vladi tokom ove nedelje

Lako će za premijera?

Šutanovac: Ne odustajemo od Đelića
Mladenović: Posle ovih pregovora biće lakše razgovorati o kadrovima

BEOGRAD - Tadićeva i Koštuničina partija najavile su da će tokom ove nedelje sesti za okrugli sto ne bi li se dogovorile oko osnovnih principa i načela na kojima bi trebalo da počiva nova vlada. O najvećem kamenju spoticanja, imenu novog premijera ..

alt= kompletan tekst...

 
 
 

     

FastCounter by LinkExchange