GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 20. 2. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


 

Počeo najpoznatiji i najluđi maskenbal

Karneval u Riju

Rio de Žaneiro - Najpoznatiji i najluđi maskenbal na svetu započeo je juče u cik zore kada je kralj Momo, simbol svih karnevalskih nepodopština, udaraljkama označio početak višednevnog velikog ludila.

Svake godine Rijom se razliju boje i muzika, dok se najbolje škole sambe nadmeću za titulu šampiona karnevala. Proslave se održavaju širom Brazila, ali Rio je samo srce događaja, s najvećim brojem ljudi koji poseti "Sambadrom" stadion, koji je izgrađen samo za karneval. Paradom dominiraju učesnici velikih škola sambe, od kojih svaka šalje i do 4.000 izvođača na vijugave ulice.

Vatrometi i laserska svetla osvetljavaju nebo dok je metropola obuzeta ekstravagantnim nadmetanjem. Ples traje dok ne svane zora, uz žurke na plažama koje traju ceo dan i celu noć na čuvenoj Ipanema plaži. Turisti se slivaju sa svih strana sveta, a vrhunac karnevala biće takmičenje predstavnika brojnih škola sambe - na "Sambadromu", naravno.

Ludilo u Riju obezbeđuju hiljade policajaca, a pošto su masovna okupljanja, gola tela i uzavrela atmosfera pogodno tle za sve oblike seksualnih bahanalija, po gradu su izlepljeni bilbordi koji propagiraju siguran seks.


vesti po rubrikama

^vesti

Počeo najpoznatiji i najluđi maskenbal
KUČEVO : Molitvom leče stoku
BUDVA : Rusi kupili selo