GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 20. 2. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Ručnu bombu ubacili u prodavnicu

NOVI SAD - U prodavnicu "A&S" u Krušćiću, varoši nadomak Crvenke, proteklog vikenda ubačena je ručna bomba koja je izazvala ogromnu štetu u pomenutom lokalu. Tim povodom obratila nam se čitateljka Jelena iz Novog Sada, ćerka vlasnice prodavnice Rade Šćepanović, s molbom da joj na neki način pomognemo jer se plaši za sigurnost majke pošto je ovo drugi slučaj u kratkom roku da se nasrće na imovinu Šćepanovićevih.

- Moja majka u Krušćiću ima dve prodavnice, prva je obijena pre tri nedelje i iz nje je odneta roba u vrednosti oko 125.000 dinara. Poučena tim iskustvom majka je u obe prodavnice ugradila savremeni sistem zaštite, sa alarmnim uređajima vrednim oko 1.000 evra. Međutim, u subotu je neko, a mi zaista ne možemo ni da pretpostavimo o kome se radi, u drugu prodavnicu, kroz slomljeno staklo izloga ubacio ručnu bombu koja je pričinila ogromnu štetu. Pretpostavljamo da su lopovi pokušali da obiju i ovu prodavnicu, a iznervirani činjenicom da u tome nisu uspeli razbili su izlog i ubacili bombu - priča Jelena, dodajući da postoji i "crv sumnje koji joj ne da mira" da imovina njene majke nije slučajno na meti pljačkaša.

Prema Jeleninim rečima, u poslednjih mesec-dva u Krušćiću se desilo nekoliko pljački, ali počinioci nijedne nisu pronađeni, iako policija redovno izlazi na lice mesta i obavlja uviđaj. U Policijskoj upravi Sombor, kojoj teritorijalno pripada Krušćić kažu da imaju saznanja o svim provalama u ovom mestu i napominju da broj krađa u Krušćiću u poslednje vreme nije bitnije povećan, te da policija intezivno radi na identifikovanju i pronalaženju provalnika.

- Pored toga što je moja majka u prodavnice ugradila alarme imala je ideju i da zaposli noćnog čuvara, ali srećom to nije učinila jer bi taj čuvar sigurno stradao u eksploziji. Strah me je da se neko možda ne sveti mojoj majci zbog toga što je posle prve pljačke kucala na mnoga vrata tražeći pomoć, pa je tako, čini se i pojačala pozornost policije, što svakako ne ide naruku pljačkašima, koji su navikli da se u Krušćiću bahato ponašaju- zaključuje Jelena, uz napomenu da se nada da će policija ubrzo pronaći onoga ko je na prodavnicu njene majke bacio bombu i tako zaustaviti lanac krađa u ovoj vojvođanskoj varoši.

N. Ćaćić (Sina)


vesti po rubrikama

^hronika

Supružnici pronađeni mrtvi u kući
Nastavak suđenja za najveću pljačku u istoriji Japana
Ručnu bombu ubacili u prodavnicu
Suđenje okrivljenima za ubistvo srpskog premijera