GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 26. 01. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 

Ahtisari danas predstavlja preliminarnu verziju statusa za Kosovo

Okruglo, pa na ćoše, ali bez nezavisnosti

Dokument ne pominje nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet, ali se je niz odredbi dokumenta može tumačiti na različite načine

BEOGRAD - Specijalni izaslanik UN za Kosmet, Marti Ahtisari predstaviće danas u Beču Kontakt grupi svoj predlog budućeg statusa pokrajine. Diplomatski izvori Glasa i domaćih novinskih agencija juče su potvrdili da se nigde u dokumentu ne pominje reči nezavisnost..


Smenjen Božović

BEOGRAD - Vlada Srbije smenila je Vladimira Božovića sa mesta generalnog inspektora, a kako Glas nezvanično saznaje za prvog čoveka sektora unutrašnje kontrole MUP-a postavila LJubinka Nikolića, načelnika Uprave kriminalističke policije. Božović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare optužio ministra Dragana Jočića da ga je smenio zbog istrage o postavljanju upravnika dela Centralnog zatvora, zvanog "Hajat", i optužio Nikolića da je bio član JUL-a. Ministar privrede Predrag Bubalo izjavio je Božović nije smenjen, već je završen konkurs za to mesto, koji je bio ranije raspisan.

N. Č.


POLEMIKA : Kako zaustaviti upotrebu droge u školama ?

Beograđanin Luka M. otvoreno govori kako je počeo da koristi drogu još kao srednjoškolac i kako je uspeo da je pobedi

Verovao sam da mi je super

Zašto si i kako počeo da se drogiraš?
- Pitanje je da li sam znao da se to što radim zove drogiranje. Da li sam uopšte bio svestan da uništavam sebe? Nisam! Bio sam neobavešten. Sećam se...


Goran Kljajević nastavio odbranu u Specijalnom sudu

Pretio mi i Nebojša Čović

Kljajević izjavio da mu je 2004. godine, posle lokalnih izbora, pretio Nebojša Čović, zahtevajući da poništi glasanje na dva izborna mesta u Beogradu. Iste godine mu ..

BEOGRAD - Goran Kljajević, suspendovani predsednik Trgovinskog suda u Beogradu i prvooptuženi u procesu protiv pripadnika takozvane "stečajne mafije", juče je pred većem Specijalnog suda nastavio da ..


Svetislavu Basari juče uručena NIN-ova nagrada

Literaturom do konačne istine

Ne volim govore i besede. Upravo su nam govori i besede naneli najviše zala. Mi smo društvo kojem dominira usmena reč. Besedništvo je ovde na visokoj ceni. Tako ..

Roman "Uspon i pad Parkinsonove bolesti" ovenčao je Svetislava Basaru NIN-ovom nagradom. Juče je u Aero-klubu, uz prigodnu i već tradicionalnu ceremoniju slavodobitniku, nagrada ..


Seljaci zaustavili saobraćaj u Srbobranu zbog državne zemlje

Blokada seljaka jača od kordona policije

Ministar Predrag Bubalo neće da odobri licitaciju zbog toga što je njom obuhvaćeno i 1.244 hektara državne zemlje, koju koristi PIK "Bečej"

SRBOBRAN - U organizaciji lokalne samouprave i Udruženja paora "100 Plus", nezadovoljni zemljoradnici iz Srbobrana i okoline juče su od 10 do 11 časova blokirali magistralni put M 22 od Srbobrana ka Novom Sadu. Iako je najavljenu blokadu zabranilo Ministarstvo ..

 
 
 

     

FastCounter by LinkExchange