GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 27. 11. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 
 

Policija locirala odbegle članove zemunskog klana

Zemunci u Beogradu

Iako se znalo gde se begunci nalaze, neko je tek sada dao naredbu da policija započne hapšenja, tvrdi izvor Glasa

BEOGRAD - Odbegli članovi zemunskog klana Ninoslav Konstantinović Nino (28), Miloš Simović (27), Vladimir Milisavljević (30) zvani Vlada Budala, Sretko Kalinić (32) i Milan Jurišić Jure (32), optuženi za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i seriju teških krivičnih dela, nalaze se u Beogradu i srpska policija zna gde se kriju, saznaje Glas iz dobro obaveštenih izvora bliskih MUP-u Srbije. Potvrdu..


Mr Mihailo Šćepanović o uvođenju crnogorskog jezika

Genocid nad srpskim jezikom

Skoro deceniju opominjem crnogorske lingvističke tuke da ne diraju ime srpskog jezika. NJihove nesrećne gramatike su sahranjene pre nego što su i stigle do čitalaca. Kada je Milo Đukanović izjavio da se obratio UN "na čistom crnogorskom jeziku", jasno je da je prekrštavanje srpskog jezika pod direktnim pritiskom vlasti

Pitanje crnogorskog jezika aktuelizovano je uoči najavljenog donošenja novog crnogorskog ustava u kojem bi trebalo da se reši i to pitanje. Skupština Republike Crne Gore predvidela je u Zakonu o Ustavotvornoj Skupštini Republike Crne Gore da, posle redovnih izbora ..


Automobil se zakucao u voz, tri mladića povređena

BEOGRAD - Tri osobe teže su povređene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 16 sati u Savskoj ulici, u blizini stanice policije Savski venac. Kako smo saznali, do udesa je došlo kada je crni "golf 3" sa zatamnjenim staklima, registarskih oznaka BG 636-326, sleteo sa puta na tramvajsku bašticu, udario zadnjim krajem u stub kontaktne mreže, odbio se od stuba, probio betonsku ogradu i udario u voz koji je stajao parkiran na pruzi. Prema rečima očevidaca, "golf" je ..


Intervju : Dragan Lazić, potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije

Vole Beograd kada daje pare

Albanci s juga Srbije bi, pod uticajem međunarodne zajednice i Oebsa, mogli da prekinu bojkot i 21.januara izađu na parlamentarne izbore

Izlazak Albanaca s juga Srbije na predstojeće parlamentarne izbore 21. januara još je pod znakom pitanja. Dragan Lazić, potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije i član Glavnog odbora DSS-a, očekuje da će Albanci smoći snage da prevaziđu predrasude i međusobno ..


Isidora Bjelica: Dvadeset godina književnog rada i roman "Dama iz Monaka"

Od književnosti se (ipak) može živeti

Ako je knjiga nekvalitetna, ako je pisac lažno promovisan u zvezdu, sve se brzo zaboravi. Neki izvanredni kritičari nemaju prostora. Sve određuju nekim dosadni klanovi koji, kao da su iz 19. veka. Klanovi se međusobno podržavaju za bedne parice. Pet osoba je prisvojilo srpsku književnu kritiku

U svet književnosti uronila je, kako kaže, sa samo šesnaest godina. Od tada, pa do danas, potpisala je četrdeset pet knjiga, od kojih je većina zauzimala vodeća mesta na..


 


 
 
 

     

FastCounter by LinkExchange