GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 22. 11. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
 
 
 

 
 
 

Počela ekshumacija 63 tela

BEOGRAD - Komisija Vlade Srbije za nestala lica počela je juče na beogradskim grobljima Nova Bežanija i Orlovača ekshumaciju posmrtnih ostataka 63 osoba, čija su tela izvađena iz Save i Dunava od 1991. do 1995. godine, javila je Srna.
Kako je saopšteno iz Komisije, ova tela mogu se povezati sa oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije i sa licima koji su na spiskovima nestalih Srbije, Hrvatske i BiH.
Ekshumacijama će, kao posmatrači, prisustvovati predstavnici nadležnih vladinih tela za traženje nestalih lica i stručnjaci forenzičari iz Hrvatske, BiH i Međunarodne komisije za nestala lica, kao i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije Oebsa i Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu.


Poraslo interesovanje rasejanja za rešavanje kosmetskog pitanja

Srbi u dijaspori žele da kupe srpska imanja na Kosmetu

Kupovinom srpskih kuća i imanja na Kosovu i Metohiji Srbi iz sveta žele konkretno da doprinesu rešavanju makar jednog kosmetskog problema - preneto je Glasu javnosti iz Kanade

Podsetimo, u višemesečnoj polemici o tome kako doći do rešenja za Kosovo i Metohiju, na stranicama našeg lista svakodnevno smo objavljivali razne predloge. Jedan od zanimljivijih bio je "da naša dijaspora svakog meseca kupi određeni broj imanja na Kosmetu i da se ..


Božidar Đelić, direktor u Kredi agrikol banci o sunovratu ekonomije i rastu plata

Srbija ide glavom u zid

U budžetu manje para, a stižu velike rate stranog duga. Koliko se poveća izvoz,toliko će građani biti bogati. Jedina smo država u Evropi gde je domaća valuta ojačala u odnosu na evro. Kurs mora biti u skladu sa privrednom strukturom

BEOGRAD - Kada će nam biti bolje, pitanje je koje muči ne samo običan narod, nego i bivšeg ministra finansija Božidara Đelića, sadašnjeg direktora Kredi agrikol banke za istočnu Evropu, koji završava knjigu na tu temu. "Održivi standard, a ne onaj koji se napumpava pred izbore, na ..


Još četvoro "jataka" odbacilo optužbe tužilaštva

Mladića videli samo na kalendaru

Brat i sestra Bojan i Tatjana Vasković izjavili su da je od januara njihova porodica izložena pretnjama i ucenama

BEOGRAD - Brat i sestra Bojan i Tatjana Vasković, optuženi za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladić u jučerašnjem nastavku procesa pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu izjavili su da nikada u životu nisu pomogli učiniocu bilo kakvog krivičnog ..


Istraga oko havarije u vojnom skladištu kod Paraćina

Protivavionski meci izazvali eksploziju

Oko 1,2 miliona ovih metaka, koji su bili namenjeni za uništavanje, neadekvatno je skladišteno, što je dovelo do samozapaljenja i detonacije municije

NIŠ - Eksploziju u vojnom skladištu na Karađorđevom brdu kod Paraćina 19. oktobra izazvali su gasovi nastali raspadanjem barutnog punjenja protivavionskih metaka, saopštio je juče Radomir Mladenović, istražni sudija Okružnog suda u Nišu koji je obavio uviđaj na..


Tatjana Pirović, povodom nedavne izložbe u "Energoprojektu"

Tesla je bio moja intimna avantura

Tesla me je privukao zbog svog misticizma. Tajnovit i nedokučiv, u tome je čar i lepota njegove ličnosti

Tatjana Pirović-Stefanović, beogradska slikarka, predstavila se ovog meseca izložbom akvarela "Moć energije-omaž Nikoli Tesli" u Galeriji "Energoprojekt" na Novom ..


 


 
 
 

     

FastCounter by LinkExchange