GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 13. 11. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Celodnevna fešta povodom pola veka Ateljea 212

Povodom proslave pedesetogodišnjice postojanja Ateljea 212 juče je u zgradi ovog pozorišta izveden celodnevni događaj u kome su učestvovali Tatjana Beljković, Renata Ulmanski, Seka Sablić, Zoran Cvijanović, Svetislav Goncić i mnogi drugi glumci, pisci i reditelji koji su podsetili na legendarne predstave Ateljea 212.

Najviše anegdota je bilo o nenadmašnom Zoranu Radmiloviću. Od 11 do 12 časova pre ..


I dalje traje borba za što skoriju podelu besplatnih vaučera

Akcije neće dočekati oko 600.000 ljudi

Svakoga dana umiru ljudi koji u 2009. godini neće dočekati blagodeti tranzicije, kada bi po važećem zakonu, trebalo da krene upis besplatnih akcija. Razna udruženja zato traže da se u zakon ugradi nasledno pravo

BEOGRAD- Od 2001. godine, kada je donet Zakon o privatizaciji, u Srbiji je prema podacima Zavoda za statistiku samo do 2004. godine preminulo više od 400.000 punoletnih građana. Za toliko je i manji broj mogućih korisnika prava na besplatne akcije. Procena je ..


Zločin nad Živojinom Ničićem (26) šokirao Vranjance

Hladnokrvni ubica stigao taksijem

Posle tuče na rođendanskom slavlju u kafiću "Troja", nepoznati zločinac mučki iz pištolja usmrtio nesrećnog mladića

VRANJE - Dežurna tema u Vranju prekjuče i juče je mučko ubistvo Živojina Ničića (26), koga je 11. novembra, oko četiri sata ujutru, ispred kafića "Troja" u Vranju sa nekoliko hitaca iz pištolja lišio života nepoznati zločinac.Ubistvu je prethodilo višesatno rođendansko slavlje, kojem su prisustvovali rođena braća Aleksandar, Živojin i Dušan Ničić. Sa još nekoliko ..


Odbojkašice pobedile Tajpeh i plasirale se u polufinale

A sada Brazil!

Dugo smo čekale priliku da se pojavimo na Svetskom prvenstvu, a o polufinalu nikada nisam ni sanjala, poručila kapiten "plavih" Vesna Čitaković-Đurišić

Porast srčanih smetnji u Srba sasvim sigurno će biti evidentan posle utakmice četvrtog kola Grupe E, u kojoj su odbojkašice SCG posle prave drame savladale kineski Tajpeh rezultatom 3:2, po setovima 25:22, 24:26, 19:25, 25:15, 15:13 i tako obezbedile plasman u polufinale 15. svetsko ..


Kontrolom naoružanja na području Balkana obuhvaćeno malokalibarsko oružje, kao i vojno naoružanje i tehnika

Manje oružja - veća bezbednost građana

Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina su od 1997. godine do sada, prema podacima kojima raspolaže Oebs, smanjile ..

Ratovi na području Balkana ostavili su u opticaju među običnim građanima veliki broj primeraka različitog oružja. Kako su ratovi u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji duže trajali, sve..


GLAS U POSETI : Svetlana Velmar-Janković za Glas govori o prijemu u SANU...

Kazivanje je težak posao

Iz divljih vremena niko nikada nije mogao niti će ikad moći da pobegne, a na piscima je i da ne pokušavaju da uteknu - pribežišta nema

Svetlana Velmar-Janković, jedan od najprevođenijih i najnagrađivanijih srpskih pisaca, nedavno je za svoje stvaralaštvo dobila jednu od najvećih i najznačajnijih satisfakcija. Naime, poznatoj spisateljici svoja vrata otvorila je Srpska akademija nauka i umetnosti. Odnedavno je Svetlana Velmar-Janković njen dopisni član.


 

     

FastCounter by LinkExchange