GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 03. 11. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Viktorija Vojnić-Hajduk (79) i njen sin Ivan (58) nađeni mrtvi

Majka i sin umrli od gladi

Pomoć od Crvenog krsta stigla kada su Viktorija i Ivan već umrli od gladi

SUBOTICA - Viktorija Vojnić-Hajduk (79) i njen sin Ivan (58), koji su godinama živeli na ivici egzistencije, umrli su od gladi čekajući socijalnu pomoć. NJihove leševe je pronašao mesar kod koga je Ivan povremeno radio da bi pored socijalne pomoći koju su primali ..


Osim u užičkom kraju, sneg juče padao i na Kopaoniku

Zabeleo se Zlatibor

UŽICE - Na Zlatiboru je u noći između srede i četvrtka i juče tokom prepodneva palo desetak centimetara vlažnog snega, a slabih snežnih padavina bilo je tokom čitavog dana. Slično je i na okolnim planinama, na Tari, Šarganu, Murtenici i Zlataru gde je snežni pokrivač juče po..


Emir Šišić u Srbiji

BEOGRAD - Bivši major JNA Emir Šišić, koji je u Italiji osuđen na 15 godina zatvora zbog obaranja helikoptera Evropske zajednice u Hrvatskoj, prebačen je na izdržavanje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici, izjavio je juče ministar pravde Zoran Stojković.

Šišić je osuđen za obaranje helikoptera 7. januara 1992, kada je poginulo petoro diplomata...


Nemački Savezni sud odbacio zahtev Varvarinaca za odštetu

Ratne reparacije mogu dobiti samo države

Grupa od 35 Varvarinaca zahtevala je odštetu od 530.000 evra za višestruko bombardovanje mosta, kada je poginulo 10, a ranjeno 30 ljudi

Savezni vrhovni sud Nemačke odbacio je juče u Berlinu zahtev građana Varvarina da im nemačka država ..


Za samo 6.387 radnika proces povezivanja staža završen

Na staž čeka još 283.000 radnika!

U Republičkom fondu za penziono i zdravstveno osiguranje kažu da na obradi zahteva rade svi radnici i to prekovremeno

BEOGRAD - Za skoro deset meseci koliko traje proces podnošenja dokumenata i rešavanja predmeta za "povezivanje" staža osiguranja, od 360.000 primljenih zahteva za 289.284 lica do sada je obrađeno 56.427 rešenja, a za samo 6.387 radnika proces je ..


Nezapamćen zločin u Čoki, gradiću na severu Banata

Ašovom ubijena slepa starica

ČOKA - Žitelji gradića na severu Banata s nevericom su primili vest da je njihova slepa sugrađanka Julijana Tot (86) svirepo ubijena i zakopana u dvorištu skromne kuće u Ulici Sutjeska 51. Gnusni zločin kakav ne pamte ni najstariji žitelji Čoke, posle kojeg se nemir i strah uvukao u mnoga domaćinstva, 28. oktobra oko ponoći počinio je Živa I. (45) iz Čoke. On je odranije poznat policiji jer je nekoliko puta nasrtao na bespomoćne starice. Nažalost, ovoga puta pakleni plan krvnik je ..


Suđenje Dafini Milanović za pljačku štediša

Milošević dobijao beleške o banci

Bojan Radovanović, bivši šef kabineta guvernera NBS, izjavio da su Slobodanu Miloševiću dostavljane beleške sa sastanka NBS na kojima se raspravljalo o radu Dafiment banke

BEOGRAD - Svedoci Gavrilo Đedović i Bojan Radovanović, koji su početkom devedesetih godina radili u Narodnoj banci Jugoslavije, odnosno Narodnoj banci Srbije, izjavili su juče na suđenju Dafini Milanović, vlasnici Dafiment banke, optužene za prisvajanje 19,3 miliona ..


 

     

FastCounter by LinkExchange